Fjärrvärme eller närvärme?

Kristdemokraternas bidrag i svensk politik är vår syn på vikten av en fungerande nära värme människor emellan. Närvärmen utgör kittet i ett fungerande samhälle. Ett samhälle där vi bryr oss om varandra och tar hand om varandra. Där vi vågar korrigera varandra när det drar åt fel håll. Där vi agerar ryggstöd åt de som vill bidra.

Där varje människa är unik. Där det egna ansvaret aldrig kan skjutas undan till andra. Där förståelsen för att det personliga agerandet alltid följs av konsekvenser. Samtidigt med insikt om att alla är ofullkomliga, kan och kommer att göra fel och därför måste ges nya chanser.

Att människor ges möjligheter att förverkliga sina idéer och utveckla sig själv. Att fokus ligger på att bekämpa fattigdom och inte rikedom.

Hur många psykologer och kuratorer vi än utbildar och anställer kommer föräldraskapets kärlek och gränssättande ramar aldrig att kunna ersättas. Om fokus på uppvärderandet av föräldraskapet i vårt samhälle fick vara ledstjärna skulle garanterat den psykiska ohälsan bland våra barn vara mindre.

Att förebygga i tid är mindre kostsamt vad gäller personligt lidande och reda pengar. Ett samhälle som tappar grundvärderingarna är på glid. Inga pengar i världen kan reparera och bära upp brustna relationer, kärlekslöshet och värderingslösa samhällen.

En stark stat kan aldrig kompensera för ett samhälle där barnen tappat tron och hoppet på framtiden. Ett starkt civilsamhälle med föräldrar, familjen, de små nära gemenskaperna i främsta rummet är grunden för framtidstro och hopp. En politik som gynnar civilsamhället är därmed en politik för närvärme.

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. lf

    Jaha,nu har KD kommit på ett nytt uttryck ”närvärme” förut var det ”verklighetens folk”.
    Du har i dina bloggar inte visat någon ”närvärme” precis, du har varit raljerande mot de arbetare som gått i 1-maj tågen m.m.De arbetare som byggt detta land.
    Jag säger som han i Storuman ” skämmes tammefan”
    Hur kan du tro att väljare vill ha sådana företrädare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.