Etisk plattform

Äntligen är vi ytterligare en bit på väg att nå fram till en gemensam etisk värdegrund inom välfärdens område. Det är alltid svårt att mäta värdighet och dessutom kunna jämföra den med andra vårdgivare. I dagens DN kan vi läsa om den överenskommelse som är gjord mellan arbetsgivare och fackförbund. En etisk plattform som bygger på tydliga kvalitetsmått, insyn i ekonomin och trygga villkor för de anställda.

”Många är också osäkra på om skattepengarna verkligen används för att skapa högsta kvalitet. Eller används de ineffektivt, eller till något helt annat än det avsedda?” Det vill de som skriver artikeln, arbetsgivare och fackförbund, ge svar på genom bildandet av en etisk plattform.

För mig är det alltid kvaliteten som är det viktigaste inte vem som utför vården eller omsorgen. Alla utförare bidrar tillsammans till utvecklingen av vår välfärd. Att inte inse det är att ta många steg tillbaka på kvalitetsskalan. Därför ska fokuset ligga på kvalitetsutvecklingen. Det gynnar oss alla på kort och lång sikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.