Vänsterpartiets marginalskattechock

Då var det dags att få del av Vänsterpartiets skuggbudget som alternativ till regeringens. Att det skulle bli enorma utgiftsökningar och enorma skattehöjningar var ju ingen högoddsare. Det brukar alla vänsterns budgetar bestå av oavsett de läggs i en kommun eller i Riksdagen.

Vänsterpartiet vill öka utgiftstaket med 80 miljarder kronor. Utgifterna ska öka med 57 miljarder och skatterna ska höjas med 54 miljarder totalt. En skattebomb som drabbar företagen och hushållen.

Det som alltid följer Vänsterpartiet som en röd tråd är bristen på insikt om vem som genererar alla skatter i vårt land. Fokus är bara på att fördela och åter fördela utan att ha koll på vem som ser till att det överhuvudtaget finns något att fördela.

Sen detta med marginalskatten. V vill avtrappa jobbskattevadraget för de som tjänar öveer 30 000 kronor per månad för att helt ha upphört för de som tjänar 50 000 kronor eller mer. Följden blir att de som tjänar mellan 36 000 (gränsen för statlig skatt 50%) och 50 000 (gränsen för värnskatt 55%) kommer att få en marginalskatt på ca 60 %.

Det vill säga att de med inkomster mellan 35 000 och 50 000 kommer att ha högre marginalskatt än höginkomsttagare som betalar värnskatt i vårt land. Vänsterpartiet är så emot jobbskatteavdraget att dom inte inser effekterna av sina förslag. Marginalskattechock för Sveriges medelinkomsttagare är svaret på vänsterpartiets utgiftsökningar.

En kommentar

  1. JonasE

    Med tanke på hur marginaliserade småpartierna i Alliansen är så skall du nog inte oroa dig allt för mycket för Vänsterns inflytande i en eventuell Röd-Grön regering, som det ser ut i Alliansen så är C och KD mest ett mandatboskap för Moderaternas politik !!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.