Budgettrixande från S och V

Så kom då budgeten från S och V i Umeå. Dom fick ihop det genom att pumpa upp intäktssiffrorna för 2014 med ytterst tveksamma metoder.

38 miljoner tas från tidigare avsatta pensionsmedel. Pengar som avsatts i balansräkningen för att jämna ut pensionsutbetalningarna över tid (annars tränger dessa ut verksamhet i allt högre grad framöver) förs nu tillbaka in i driftsbudgeten. Mig veterligen är detta inte giltigt enligt kommunallagen. Ta från pensionsavsättningar på ett troligt regelvidrigt sätt är inget annat än trixande i den högre skolan.

S och V räknar också in ej bekräftade AFA-pengar i 2014 års drift. I år betalas en stor summa pengar ut till kommunerna från AFA-försäkringen. Nästa år ser man över om det kan göras ytterliga återbetalningar. Dessa är mig veterligen inte bekräftade och därmed kan de inte ännu utgöra en intäkt. Här borde revisorerna sätta sig ned och fundera på om detta är förenligt med god redovisningssed.

45+38=83

83 miljoner har man på detta sätt stärkt budgeten med för 2014. Aldrig någonsin har denna typ av gummiband i budgetsammanhang använts. Genom att dra ut det till bristningsgränsen klarar man nollresultat 2014. Denna typ av trixande brukar alltid innebära att det smakar surt senare. Att S och V nu driver denna linje visar på dåligt ansvarstagande och i värsta fall brott mot kommunallagen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.