Volvo måste ta ansvar

Efter beskedet i onsdags om nedläggningen av monteringen på Volvo Lastvagnar i Umeå måste Volvo nu snabbt visa sitt samhällsansvar. Tror fortfarande inte att nedläggningsbeslutet i sig har med ekonomiska fundamenta i närtid att göra. Tror det mer handlar om företagsledningens ”tro och känsla” om den framtida utvecklingen för lastbilsmarknaden. Svårt att angripa ett sådant beslutsunderlag eftersom ett motbevisande är byggt på samma tro om utvecklingen men i en annan riktning.

Vad som dock inte Volvo kan smita undan utan att tappa ansiktet fullständigt är deras ansvar för sina anställdas väl och ve även i framtiden. Här måste Volvo nu visa sitt samhällsansvar och komma med breda aktivitetsupplägg som innefattar alla anställda som idag riskerar att hamna i arbetslöshet.

Volvo bör snarast visa korten för att mildra oron och visa att man ställer upp för de personer som lagt ned åratal av engagemang i företaget. De anställda på monteringen i Umeå har de facto bidragit till åtskilliga miljoner i vinster till Volvo.

Dags att Volvo nu visar sin uppskattning genom att i dessa svåra tider släppa fram lite ljus i det upplevda mörker de anställda idag står i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.