Lasse (V)ägrar ta ans(V)ar

Då var det dags för Vänsterpartiet i Umeå att visa upp sitt ansvarstagande i motvind. Som så många gånger förr är det någon annans fel. I dagens VK kan vi läsa om de effekter besparingarna på Tekniska nämnden kan få.

Lasse Jacobson säger följande: ”Vi står inför svåra beslut när en tiondel av vår budget försvinner, till stor beroende på minskade statsbidrag, säger Lasse Jacobson (V), ordförande i tekniska nämnden.”

Vänsterpartiet och Lasse Jacobson kan inte ens stå upp för sin egen budget. Statsbidragen har inte minskat sedan 2006 utan ökat åtskilligt. Överskotten i kommun och landstingssektorn har aldrig varit så höga som under de senaste åren. Umeå kommun tar ut landets högsta kommunalskatt jämfört med andra kommuner av samma storlek. Vi ligger ca 2 kronor över snittet i den gruppen. Lägg till vårt ägande av råkraft från Stornorrfors, intäkter som motsvarar ytterligare ca 50 öre i kommunalskatt.

I detta läge försöker Lasse Jacobson skylla på statsbidragen. Ett statsbidrag som t o m ökat över tid.

Vänsterpartiet är alltid duktiga på att spendera andras pengar men när det gäller att vara återhållsam och stå upp för det fattas mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.