Kulturväven behöver luftas

Idag lämnade jag in en fråga till kommunstyrelsens ordförande angående kostnaderna för Kulturväven. Jag gör det inte för att jag är emot denna satsning, absolut inte. Men när inte ens Holmlunds egna parti, socialdemokraterna, har koll på siffrorna är det dags att lufta projektet Kulturväven. Ni kan läsa om det på VK:s hemsida.

Var tydlig en gång för alla och förklara driftskostnaderna och investeringarna så att alla begriper och förstår. Vet redan att en rejäl fördyring står bevarandet av det sk ”Stallet”. Tror det också är viktigt att bevarandet av byggnader också har ett pris. I debatten syns det sällan att även ett bevarande har sitt pris. Det måste också ställas mot värdet av det som ska bevaras.

Ska bli intressant att ta del av Holmlunds svar på nästa kommunfullmäktige i Umeå den 25 november.

Mina ställda frågor nedan:

1) Vad kommer kostnaden för Umeå Kommuns del av Kulturväven att landa på jämfört med den ursprungliga kalkylen?

2) Vad blir den totala kostnaden för byggandet av Kulturväven, inklusive inredningen, jämfört med den ursprungliga kalkylen?

3) Vilka avvikelser har gjorts från det lokalprogram som politiken har antagit?

4) Vad har bevarandet av ”Stallet” kostat för projektet Kulturväven?

2 kommentarer

  1. Henrik Agerhäll

    Hyfsade frågor. Du får gärna fråga vid tillfälle vad kostnaden för Balticgruppens del av Kulturväven kommer att bli. Genom hur hyresavtalen är skrivna är det av intresse för kommunen att Balticgruppens del blir så dyr som möjligt. Jag skulle gissa på att kvadratmeterhyran som Baltic kommer få betala in till bolaget kommer bli avsevärt lägre än den hyra kommunen betalar. Holmlund verkar väldigt känslig vad gäller kostnaden för Balticgruppens del.

    • Anders Sellström (inläggsförfattare)

      Vi får väl se med tiden vad som gäller. Jag tar dock för givet att alla parter betalar lika.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.