Marginalskattepolitiken och regeltrixande

Jaha, då var vi igång igen med fortsatt trixande kring budgetreglerna i Riksdagen. I förmiddags lade de fyra partierna SD,S,MP och V ett skarpt lagförslag på finansutskottets bord. Lagförslaget handlade om att bryta upp det budgetbeslut som Riksdagen klubbade så sent som igår.

Budgeten ska tas i ett beslut. Så gjordes igår. Regeringens budget mot S, MP, SD och V:s budgetar. Efter flertalet voteringar stod det klart att Alliansens budgetförslag samlat flest röster.

Eftersom de fyra partier som förlorade igår inte gillar vissa delar av Regeringens budget beslöt man sig för att bryta ut en liten del av denna, nämligen förslaget om höjd skiktgräns för betalande av statlig skatt. En marginalskattefråga som följer Sverigedemokraternas syn på denna punkt. S, MP och V släpper alltså sin respektive syn på marginalskattepolitiken för att ansluta sig till SD:s. Skulle de inte göra det skulle det inte heller vara möjligt att i denna del försöka sätta krokben för regeringen. Dessutom mot gällande budgetpraxis i Riksdagen.

Så kan det gå när inte haspen ligger på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.