Krogmomsen splittrar S

Då var det dags för den första S-bastionen att inse fakta. Hotell- och Restaurangfacket uppmanar nu Stefan Löfven (S) att tänka om i frågan. HRF:s ordförande Ella Niia säger i DI: ”Jag hoppas att  Socialdemokraterna djupt överväger om de inte ska ompröva beslutet”.

SCB:s senaste siffror visar att antalet anställda inom hotell- och restaurangbranschen ökat med 11,4 % jämfört med för ett år sedan.

Bra beslut som ökar sysselsättningen i en bransch som även anställer många unga bidrar till ökade skatteintäkter totalt sett. Ungdomsarbetslösheten sjunker och är i oktober 2013 lägre än de var i oktober 2006. Kom då ihåg att det var högkonjunktur 2006 mot dagens lågkonjunktur.

2 kommentarer

  1. mange

    Jag vill se siffror som BEVISAR att det är sänkningen av krogmomsen som har gjort att alla dessa har fått jobb.
    Det ni har så svårt att förstå är att om jag äger en restaurang och jag klarar mig på den personal jag har före ni sänker krogmomsen så behöver jag ju inte anställa eller ??
    Sen att fler har öppnat restauranger och anställt kan bero på många faktorer men inte tror jag fören jag blir överbevisad att krogmomsen har gjort att fler har öppnat restauranger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.