Väv ihop kulturen

I dagens kommunfullmäktige har bl a en fråga av mig angående Kulturväven diskuterats. Det har under lång tid spekulerats om än det ena och än det andra angående kostnaderna för projektet Kulturväven.

Kulturnämndens socialdemokratiske ordförande, Tomas Wennström, har ett flertal gånger i media signalerat förtvivlan över att Kulturnämndens budget inte rymmer de merkostnader som Kulturväven innebär.

Jag ville få korten på bordet och det skedde idag. Först en information om Kulturväven som tjänstemännen drog och sedan debatt urifrån min fråga och en interpellation av Jan Hägglund.

Det har blivit en del fördyringar bl a för att ”Stallet” skulle få stå kvar. Bara den kostade 45 miljoner att hantera i extra kostnader.

Jag förväntar mig nu att allt som tidigare var oklart mellan Kulturnämndens socialdemokratiske ordförande och kommunstyrelsens socialdemokratiske ordförande nu är utrett. Jag förväntra mig också att kommunen säljer lokaler man lämnar när verksamhet flyttar till nya lokaler. Om inte står man med dubbla kostnader för lokalhyror och högre lån än nödvändigt för kommunen att hantera.

3 kommentarer

  1. lf

    Ja, det är ju bra att du bidragit att frågetecknen uträtats.
    Kan man nu förvänta sig att du väver ihop KD också?.

  2. JonasE

    ”När jag hör ordet kultur, osäkrar jag min revolver”……..kul citat från mindre kul människa/människor, som jag brukar reta upp min Mors nya man med, då han är kulturtokig och politiskt aktiv, samt avskyr de som tillskrivs detta citat – det senaste måste jag instämma i !!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.