(S)kära i myndigheter

Då kommer S med nya vallöften. Det ska nu skäras 10 miljarder på statens myndigheter låter Magdalena Andersson (S) meddela. De enda som hittills lyckats med att lägga ned myndigheter är Alliansen. Det har vi dessutom fått mycken kritik för av just S.

I Umeå skulle Lennart Holmlund skära i administrationen för att skapa utrymme till annat. Vi i Alliansen har påtalat att detta nu borde ge resultat men var är effekterna av det? Då skulle debatten om hundlatriner aldrig blivit ett faktum. Nä, mycket snack men liten verkstad.

Under flera år i riksdagen har än det ena och än det andra förslaget från S dykt upp om att bygga ut antalet myndigheter. Gör man alltså nu en kovändning? Tror nog detta är samma munläder som ena stunden är emot jobbskatteavdrag för att i nästa stund köpa hela paketet. Med andra ord är detta utspel från S inget att ta fasta på.

Däremot är det viktigt att hela tiden effektivisera och organisera den myndighetsstruktur som finns. Inga skattepengar ska användas i onödan. Just därför flyttas en del myndigheter från innerstaden i Stockholm med höga hyror till lokaler lite mindre centralt men med lägre hyror som följd.

3 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Eftersom jag tror det dröjer innan Du eller någon annan finanspolitisk talesman i Alliansen får Nobels Ekonomipris kan du läsa denna länk.

    http://www.di.se/artiklar/2014/1/10/krugman-avfardar-borgs-politik/

    Sen en fråga, varför ska ett jobb i en restaurang få kosta skattebetalarna 1,5 miljon kronor när samma 1,5 miljon kronor kunna ge jobb till 3 personer inom sjukvården t ex?

    Sen en annan fråga, om nu alla dessa skattesänkningar Ni gjort har gett oss så mkt pengar, varför är då svenskarna skyldiga mer och mer pengar, och de verkar hinna med minrde och mindre fritid, inte ens läxhjälp till sina barn hinner de med, varför?

    Och detta med avdrag för läxhjälp, tror du en ensamstående mor eller far som jobbar t ex på COOP har råd med att hyra läxhjälp?

    Räknar inte med att Ni har mod att ta in denna kommentar men oppositionen gör nog det.

    • Anders Sellström (inläggsförfattare)

      Varför ska mat på ICA eller serverad på ICA ha lägre moms än mat på restaurang? Restaurangnäringen har ju formligen exploderat sedan momssänkningen. I Umeå öppnar nu flera nya restauranger och cafeer på löpande band. Varför då? Jo man har en framtidstro och befolkningen nyttjar den servicen mer och mer. Det skapar jobb.

      Svenskarnas balansräkning och hushållens har aldrig varit så goda som idag. Förmögenheten i hushållen har aldrig varit så stora som idag.

      Arbetstiden har ju generellt sjunkit över tid jämfört med 50 år sedan. Dagens människa har ju mer fritid än någonsin. Men hur disponerar man den….det är ju frågan….Här har även var och en ansvar för att få ihop sitt liv.

  2. Lars Gidlöf

    Ursäkta.

    Jag saknar svar på min fråga, varför får ett jobb kosta skattebetalrna 1,5 milj när det kan ge 3 jobb inom vården??

    Restaurangpriserna har sjunkit c:a 4 %.

    Men som sagt, svara på min fråga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.