Umeås styre spegelbild av riket

Om styret i Umeå (S och V) skulle ställa upp i Let´s Dance skulle inte många korrekta danssteg genomföras. Trots att dansparet i Umeå, Lennart Holmlund (S) och Tamara Spiric (V) nu övat i många år kommer dom forfarande inte överens om vilken politisk dans dom ska genomföra tillsammans. Det är så illa att den ene partnern nu skarpt funderar på att söka sig någon annan att dansa med.

Vänsterpartiet i Umeå i svarar nu på Holmlunds utspel och kallar till presskonferens för att meddela att dom minsann kommer att fortsätta bedriva sin politik och inte alls ser några hinder att fortsätta sitt samarbete med Socialdemokraterna.

Vad säger det? Jo, den kritik som riktats mot Vänsterpartiets personalpolitik ska alltså fortsätta. Här finns inget att skämmas för. Kommer trakasserier och verbala svingar mot kommunens tjänstemän fortsätta dominera bilden av styret i Umeå eller kommer Socialdemokraterna försöka sätta stopp för detta? Umeå har inte råd med denna typ av styre. Vänsterkrafterna i Umeå driver kommunen in i åtlöjets återvändsgränd.

Så länge de fritt får härja runt i styret av Umeå och sprida sin personalpolitik och sina ideologiska doktriner utan verklighetsförankring, minskar chansen för Umeå att vara den spelare som så väl behövs i Norrland.

Det som sker i Umeå är förmodligen en spegelbild av det som kan komma att ske även på riksplanet. Om olyckan är framme i höst kan vi få en regering där socialdemokraterna och en ideologisk fundamentalistisk vänster slår sig samman. Den som ser vad som nu sker i Umeå borde inse vad som lurar runt hörnet på riksplanet.

Varningsklockarna ringer.

En kommentar

  1. Urban Bengson

    Men KD och hela Alliansen i Umeå spelade med på S-politiken att om ingen får igenom sitt bästaläge för nytt bad, så tar man ett sämre läge ingen förordat, gett förord för, enbart för enigheten mellan sex partier, S-V-M-FP-C-KD. Nu syns resultatet, allt mindre äventyrsbad, minsta av alla förslag, men dubbel yta för gym och överytor totalt mot badutredningen på över 3000 kvm, motsvarande 100 mkr.

    Du ville gå till botten med Nannabad, nu är det botten, t o m bokstavligen med relax i källaren av ytor som blev över enl. badbolagsstyrelseledamot, instängt äventyrsbad utan fönster och nödutgångar (bara i vattenruschrummet) samt 50:a som inte klara SM-krav. Umeå minskar nu chans att vara den ”spelare” man vara i bästa simhallar 1970 och haft många SM därefter, då i 25:a. I en tjusig byggnad f ö och med utemiljö. Nu Nannabad i fyrkantig skolåda utan solljus in.

    Nog är väl detta också bottennapp. Tänk Löntagarfonder som avskaffades och att badgropen nu är bara 5 promille av husets livslängd, dvs 99,5 % av tid och kostnader återstår, liksom alla risker i farlig trafikmiljö (som för skolor har centralt vid skjutsande så blir vid Nannabad också).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.