Sjöstedts höga hästar

Då kom dagen för Jonas Sjöstedt (V) då det inte duger att debattera frågor om tiggeriet i Umeå med en politiker som har väl kännedom om situationen lokalt. Vår gruppledare i Umeå, Veronica Kerr (KD), tillika vice ordförande i socialnämnden, var enligt Sjöstedt på för låg nivå för honom.

Debatten skulle gå av stapeln idag i P4 och allt var klart fram till igår då Sjöstedt plötsligt ändrade sig. Han debatterar numera bara med ministrar och partiledare. Det innebär i princip att den valkrets (Västerbotten) han representerar som riksdagsledamot inte duger åt honom numera. Vi övriga riksdagsledamöter är nu också på en för låg nivå för honom. Hur ska han som nr 1 på Vänsterpartiets riksdagslista i Västerbotten nu kunna debattera med oss övriga ettor?

Kom ned från dina höga hästar och sluta tramsa. Att det inte finns tid för en debatt för en partiledare med många åtaganden har jag full förståelse för. Men genom att medvetet inte vilja föra en debatt i P4 om en för Umeå och landet viktig fråga pga ”fel” politisk nivå framstår Sjöstedt som en nedlåtande och märkvärdig politiker.

Tiggeriet påverkar flera politiska nivåer samtidigt, kommunen, landstinget, riksdagen och EU-parlamentet. Att Sjöstedt på detta sätt ser ned på den kommunala nivån, som har att praktiskt hantera tiggeriet, är inte bara dåligt utan direkt oansvarigt.

Jonas Sjöstedt (V), dags att du kommer ned från dina höga hästar.

4 kommentarer

  1. Leif

    Visst är det dåligt, men då höjdare på er sida gjort exakt samma sak så gråter borgarna som vanligt krokodiltårar. Skärp er!

  2. Liberalen

    Hav tröst. Högmod går före fall heter det. Förr eller senare får vi nog se tvålfagermannen ramla av hästen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.