Vänstervindarna blåser starkt

I Sverige blåser vänstervindarna starkt. Det är uppenbart när VALU-undersökningen redovisats. Det brukar inte skilja så mycket mellan valresultatet och VALU. Dock kommer en del att förändras. Oavsett, vänstern tar mark i det svenska EU-valet. Att Sverigedemokraterna kommer in i parlamentet var ingen överraskning men bekräftar även att främlingsfientligheten stärker sina positioner i Sverige.

Vi får ett kallare och hårdare Sverige när dessa båda krafter får energi inför valen i höst. Jag är rädd att kommande valrörelse kommer att bli betydligt mer smutsig än tidigare. Måtte jag ha fel i den bedömningen.

6 kommentarer

  1. Johan

    Det kalla och hårda har redan alliansregeringen fixat… Sverige har blivit kallt, hårt och orättvist. Glöm inte bort att de tillkomna till Sverigedemokraterna är förmodligen moderater.

  2. JH

    Hej Anders
    Håller med dig att vi får ett kallare och hårdare politiskt klimat i Europa. Det var inte speciellt roligt att vakna upp denna Måndag. Dock är jag nyfiken att höra hur du tänker när du skriver ”I Sverige blåser vänstervindarna starkt” och hur detta bidrar till det kallare politiska klimatet?

  3. Marianne R Johansson

    Ett kallare och hårdare klimat än den här Alliansrregeringen givit oss under de senaste 8 åren är svårt att bräcka, möjligen kan SD ge en extra krydda till det. Med Vänstervindar blir det bara kallare för girbukar som inte vill dela med sig!

  4. Östen Eriksson

    Johan, tyvärr är det så att en stor del av de som stöder SD är tidigare sossar! Finns många undersökningar som stöder detta!

  5. Urban

    Vad anser du och KD om utbyggnaden av vindkraften i Västerbotten? Du får gärna föra frågan vidare
    till någon i KD som vill uttala sig om Robertsfors kommun, Granberget 3. Detta projekt har ännu inte fått tillstånd. Ett område på ca 1000 hektar är under utredning. Vindkraftbolaget vill börja med 21 vindkraftverk 211 meter höga. En rad byar runt Granberget i Robertsfors är hotade. Bullret kommer att vålla allvarliga hälsoproblem. Fågellivet hotas. Markägare spekulerar i förmånliga arrendekontrakt, men verkar inte vara medvetna om försåtliga villkor och risker för stora ekonomiska bakslag. Läs mer på http://www.skyddamiljön.nu

  6. Urban

    V har djurskydd och djurrätt som profilfrågor genom sin populäre Jens Holm (v). Media följer idag upp information från Svensk Djurskydd som rapporterar att djurskyddsbrott som sällan leder till fängelse som påföljd trots att fängelse ingår i straffskalan. Västerbotten har haft en rad allvarliga fall av djurplågeri de senaste 12 månaderna. Media reagerar med korta notiser. De politiska partierna s, c, kd har inte med kraft tagit upp frågorna om djurrätt och djurskydd. Jag tycker att KD har konstiga prioriteringar som tjafsar om vänstern och VALU. Ta tag i djurplågeriet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.