S och V:s hån mot inlandet

Plötsligt händer det. S och V presenterar en budget för Umeå kommun för 2015. Två år i rad har de brutit mot kommunfullmäktiges beslut att budget ska lämnas i juni. Efter fyra år tillsammasn i styret av Umeå har S och V de två senaste åren haft otroliga svårigheter att få ihop en budget. Detta pga att den förda politiken dränerat kommunen på resurser och resultatet är en ekonomi med stora bekymmer.

Vad gör då Holmlund (S) och Spiric (V) när de sent om sider kommer fram med ett budgetförslag? Jo de skyller den dåligt skötta ekonomin på andra aktörer, läs regeringen. Trots enormt goda förutsättningar rent ekonomiskt lyckas de ändå köra i diket och skyller ifrån sig. Det är ett direkt hån mot inlandskommunerna.

Enligt Holmlund (S) går kommunen på knäna och förväntar sig ett regeringsskifte så att mer pengar ska komma från staten och rädda Umeå. Umeå har ett ypperligt ekonomiskt utgångsläge. Att inte lyckas hålla ihop ekonomin är en ren bedrift.

Umeå har en kontinuerlig tillväxt i befolkningen.

Umeå tar ut ca 2 kronor mer i skatt av sina medborgare än jämförbara kommuner.

Umeå har extra intäkter via sitt delägande av Stornorrfros kraftverk vilket motsvarar ca 50 öre i skatt.

Hur kan det gå så illa att S och V i det läget skyller på för lite statliga pengar? Hur kan det inte vara annat än ett hån mot de kommuner i inlandet som inte har samma förutsättningar?

Lyxfällan på TV 3 har här ett par politiker som behöver akut hjälp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.