Fler företag, mer välfärd.

Jobbdebatten på SVT igår gav en del viktig information. S, V och MP har helt olika förslag på hur de vill förbättra arbetsmarknaden. Alliansen trummade igenom budskapet om att 250 000 fler sysselsatta kommit till sedan 2006. Detta har också skett under lågkonjunktur och finanskriser. Ett bra betyg helt enkelt. Sverige har även den högsta sysselsättningsgraden i EU (20-64 år).

Att regeringsalternativet S, V och MP ser så olika på många frågor borgar inte för regeringsduglighet. Att minska arbetslösheten är lät om man gör som S gjorde senast det begav sig. Starta en enorm förtidpensionering av människor.

Om samma mängd människor varit förtidspenionserad idag som var fallet 2006 skulle 200 000 fler idag befunnit sig utanför arbetsmarknaden. Det skulle inneburit att arbetslöshetssiffrorna som idag ligger på 7,6 % i stort sett halverats.

När jämförelser görs mellan 2006 och 2014 måste även antalet förtidspensionerade tas med. Det vill S tala tyst om.

Arbetslösheten sjunker idag stadigt. Fler och fler får jobb. Det är företagen som anställer människor och skapar jobb som i sin tur leder till ökade skatteintäkter och mer välfärd. Därför kan vi inte höja skatterna på företagen och kostnaderna för att anställa. Då blir resultatet förr eller senare mindre välfärd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.