Ett av mina minnen här i livet

 

Min tre år äldre syster tog mig med i det gäng som kallades ”Barselegänget”. En grupp av människor som älskade dansen, logen och Folkets parker. Jag var cirka tretton år då min systers vilja blev lag, och det är jag glad för idag ska ni veta. Hon och sina allra bästa vänner fick mig att gå in i den virvlande dansens toner, och det var ett av de bästa stegen jag fick vara med om, i början av livets skeenden. Buggandet, valsen, schottis, hambo, och som jag brukade säga "de tre stegen".
 För dem var det givet att jag skulle vara med, och med öppna armar gav de mig både glädjen skratten och känslan av samhörighet.  Affe, Gullan, Kurt, Elvy, Jonny, min syster, Nisse så klart, och Leif kom några år efter, han var yngst och han blev den största av dem alla tror jag, för på dansgolven dansade han som John Travolta. Det syntes så väl att det fanns i generna och kom från sina bröder.  De var och är säkert idag  ALLA ”dansanta” karlar i detta gäng, med taktkänslan inplanterat i deras vener.
Tack säger jag bara, och om jag inte har sagt det förut, så vill jag säga det nu.
Er generositet att vilja lära ut danssteg efter danssteg till en då så liten tjej som jag var, sådde ett frö för taktkänslan i mitt inre, och att glädjande minnen sitter kvar i min ryggrad när jag hör dansbandsmusiken i min radioapparat. Även för er enkelhet och det att ni visade mig hur viktigt det var att ta hand om sina vänner. Tack ännu en gång.
Ja det var då, och åren har gått och den här låten vill jag ge som hyllning till er alla i ” Barselegänget”. Mor och Far Isaks döttrar och söner. Ni i det gänget var som syskon i dansarsvängen. Här kommer CHATTANOOGA COO CHOO med Thorleifs orkester. 
Men jag undrar, kallar ni mig fortfarande för ”Lillan”
<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/ovAJCUe7YEs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Kramen till er alla

2 kommentarer

 1. Yvonne S

  Håller med dig min härliga kompis att hos Barseleborna var vi alltid välkomna,hur många kvällar och efterdansenfika har vi inte varit på hos dessa helt underbara människor och vad många chaufförstimmar jag har när jag blev så ”gammal” så att jag fick köra bil och alltid lika roligt hade vi.tackAnnevi för denna nostalgi blogg!
  Kramar i massor!!!!!

 2. Annevi Linder

  Svar till Yvonne S (2011-03-27 21:32)
  Vet du vad Yvonne! När jag hörde låten Chattanooga, dansade jag loss på mitt parkettgolv. Jag ville ju förstås ha en danskavaljer så jag tänkte. Äh.. Påsken är ju snart här, det är lika bra jag tar fram kvasten från källaren. Jag kan ju fråga om han vill dansa med mig till toner av Thorleifs.
  – Får jag lov kvastskaft frågade jag, visst sa han. SKULLE ALDRIG HA GJORT! Min ryggrad och nacke blev en plåga för tanta som jag.
  Fick sitta i sängen ett tag, svårt att röra mig och flåset.
  Men om jag NU tänker efter var det värt att få svänga sina lurviga ben, minnas en bit av ungdomen.
  Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.