darinkarlsson

Lösning: Konsultförmedling

Arbetslöshet är ett helvete. Det får många erfara den hårda vägen, och jag är en av dessa. Jag är fullt medveten om att man kan ha haft det lång mycket svårare än jag har haft. Jag är också medveten om att jag idag har nått viss framgång, om framgång är något som kan mätas. Men jag har varit arbetslös under ett år av mitt liv, och det var ett tungt sådant. Allting förändrades för mig när jag valde att tänka om kring vad anställning och arbete innebar. När jag för första gången kom i kontakt med en konsultförmedling.

 

Jag hoppas att detta inlägg kan vara en inspiration för några som är i samma sits som jag var. För er som känner att hopplösheten kryper på huden och varje arbetslös dag som går känns tyngre och tyngre. Konsultförmedling kan vara svaret på problemen. Det var det i alla fall för mig, och varför skulle ni vara annorlunda? Jag minns att jag var fast i min mammas och pappas gamla tankar om arbete. Jag hade växt upp med åsikten om att man: 1) endast bör arbeta inom offentlig sektor, och 2) endast accepterar fast anställning hos organisationen man jobbar för. Konsultförmedling var uteslutet. Faktum är att konsultförmedling till och med var något som, på den tiden, knappt fanns. Om det var någon som pratade om att de hade fått jobb via konsultförmedling var det roligt att se föräldrarnas reaktion. Jag minns när jag berättade om att min vän Hanna hade fått jobb via konsultförmedling. Reaktionen från min pappa var:

 

  • ”Aj aj aj. Som om inte den tösen har haft nog med bekymmer. Ska hon bli utnyttjad av storkapitalet och ta hjälp av konsultförmedling nu också? Aj aj aj. Jag ska ringa och prata med hennes mamma”

 

Det gick hur bra som helst för Hanna, och sedan gick det hur bra som helst för mig. Detta skedde trots att vi tog hjälp av konsultförmedling. Eller som jag egentligen skulle vilja formulera det hela: Det fungerade tack vare att vi tog hjälp av konsultförmedling.

 

Man ska däremot komma ihåg att alla människor fungerar olika. Vad som fungerade för mig och vad som fungerade för Hanna kanske inte passar för just dig. Men om det är något som jag vill att du tar med dig från detta inlägg så är det detta: Våga testa! Våga prova på nya vägar att gå. 

 

Du kan inte annat än misslyckas, och att misslyckas är inte allt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.