darinkarlsson

Catering i Uppsala till sonens bröllop

Jag har aldrig räds att laga egen mat när det vankas tillställningar. Det ska gudarna veta och det vet de också. Har man 5 barn och är matintresserad så blir det så. Födelsedagar, skolavslutningar, studentfiranden och andra typer av kalas. Alltid har det varit jag som stått och fixat maten, och jag har gillat det. Det har även andra människor gjort, inte minst födelsedagsbarnet eller studenten i fråga. För ett tag sedan ställdes jag inför en helt ny utmaning. Det handlade om mat för ett bröllop. Direkt när jag fick reda på att min äldsta son skulle gifta sig började jag fundera över menyn. Jag hann fundera i ungefär 7 sekunder innan han kläckte ur sig: ”…och den här gången ska vi faktiskt ta catering i Uppsala eftersom bröllopet är där”.

 

Jag blev perplex. Skulle jag inte få ordna maten till min egen sons bröllop? Catering i Uppsala – Som om jag inte kunde prestera lika bra eller bättre som någon firma. Jag såg att han såg på mig att jag blev en smula upprörd. Hans trolovade tittade på oss båda och bröt tystnaden genom att säga: Jag kilar iväg och tar hand om Josef.

 

  • Vadå catering i Uppsala? Duger inte min mat längre eller? Jag har fixat maten till alla dina skolavslutningar. Jag har stått och fixat mat halva nätterna inför julafton i 34 års tid. Jag fixade din student, din 30-årsfest, din…
  • Men den här gången blir det catering i Uppsala och det får du faktiskt finna dig i. Det är inte ditt val den här gången.

 

Han hade förstås alldeles rätt i det. Jag antar att jag bara har svårt att tappa kontrollen. Särskilt när jag hade haft kontrollen under fyra decennier. Samtalet om catering i Uppsala avslutades tvärt men det dröjde inte länge innan vi slöt fred. Jag antar att det faktiskt kan vara ganska gemytligt att slippa hålla på och fixa med allting inför alla tillställningar. Nu kunde jag få njuta av min sons bröllop utan att parallellt agera kock för alla gäster. Det skulle trots allt komma närmare 90 gäster på bröllopet. Det hade ju krävt en del slit och medhjälpare i form av bland annat yngre syskon, och det hade inte uppskattats.

 

Jag har fått ansvaret att vara i kontakt med firman i Uppsala som ska leverera catering. Jag måste erkänna att det hela har gått väldigt smidigt. Menyn ser oerhört god ut och alla som jag har haft kontakt med har varit tillmötesgående.

 

Nu på lördag smäller det. Håll tummarna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.