darinkarlsson

Frågor om akustiktak

Jag kommer att besvara frågor precis som jag lovade er förra veckan. Sedan dess har det bokstavligt talat strömmat in spörsmål i inkorgen. Jag vet knappt ut eller in men jag vet att jag kommer att behöva börja besvara dem, och detta gör jag idag!

Frågorna, som ni säkert vet, handlar om akustiktak. Och varför handlar de om just detta? Jo, eftersom jag för ett tag sedan lät berätta att jag arbetar med utveckling av just akustiktak. Det visade sig vara något som intresserar er väldigt. Kanske inte akustiktaken i sig utan mestadels mitt arbete inom det. Det tycktes vara många av er som inte ens förstod att jag hade ett ”vanligt” jobb utanför bloggen. Det är lite lustigt, kan jag tycka. Men å andra sidan har jag väl inte talat särskilt ofta om det.

Med detta sagt: Låt oss börja frågebatteriet.

Hur länge har du jobbat med akustiktak?

Detta är nog den vanligaste frågan jag fått in. Trots att jag faktiskt har skrivit det i ett av de tidigare inläggen om mitt arbete inom akustiktak. Hur som helst: Jag har arbetat inom detta specifika område i 3 år nu. Innan det var jag på en liknande firma och jobbade med angränsande områden. Men akustiktak är alltså tre år, lite drygt.

Trivs du bra med jobbet?

Det gör jag verkligen! Jag tycker faktiskt om alla aspekter av det. Det är det som är det fina; att vi på företaget får vara med i allt från produktion till montering och installation. Jag tycker om den aspekten. Man får både bygga taken och se hur de gör nytta hos våra kunder. Akustiktak är faktiskt väldigt intressanta konstruktioner, tycker jag. Jag förstår såklart om de flesta av er aldrig riktigt tänkt på saken men så är det verkligen. Ni kan gärna googla saken och läsa lite, så kanske ni delar min åsikt sedan.

Kommer du jobba med akustiktak jämt?

Jag har aldrig riktigt tyckt om uttrycket ”jämt”. Det skaver, i min mening. Det är ett oändligt ord i en värld där inget är oändligt, inte ens världen själv – har jag hört. Akustiktak är mitt jobb nu men om jag jobbar med det om 1, 5 eller 15 år. Ja, det kan jag inte svara på. Jag gillar inte att vara deterministisk. Inte om någonting men särskilt inte min framtid.

Var det ett tillräckligt värdigt svar?

Jag söker mitt första jobb. Skulle du rekommendera akustiktak som bransch?

Det skulle jag absolut göra! Det är en bra arbetsmiljö och bra betalt – i alla fall på mitt bolag och jag tror att vi är ganska genomsnittliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.