darinkarlsson

Solceller i villa

Döm av min förvåning – Eller egentligen: Döm av allas förvåning – När jag och min familj valde att skaffa hus. Det var ingenting som någon hade väntat sig, vågar jag säga. Inte ens vi såg det komma, men så blev det tillslut. Vi bestämde oss tidigt förra året för att vi skulle ”börja fundera” som vi intalade oss själva. Efter många vändor fram och tillbaka kom vi fram till att det var en god idé. Det var inte minst en god idé eftersom vi väntar vårt andra barn. Barn behöver hus. Barn behöver trädgård. Det är i alla fall vår uppfattning.

 

Det var inte husköpet, rent generellt, som jag hade tänkt tala om idag, utan en del av det. Vi har nämligen beslutat oss för att skaffa solceller till villan. Gudarna ska veta att vi gärna slår ett slag för miljön, men vår kunskap är tyvärr begränsad. En granne lite längre ner på gatan hade skaffat solceller till sin villa. När vi gick förbi hans hus så stannade vi för att prata en stund. Solceller för villa kom på tal och han berättade hur otroligt bra och smidigt det var. ”För att inte tala om hur mycket pengar man kan spara i det långa loppet.

 

Vi gick hem och funderade direkt. Vi googlade och räknade. Hade vi tillräckligt mycket tak för att kunna smälla upp så många solceller på villan? Vi förstod det som att det var tvunget att vara ett visst mått. Det visade sig sedan, när vi pratade med en expert på just solceller för villa, att vi hade tillräckligt.

 

Det är nästan en jobbig situation. Ni vet, när man får veta att alla förutsättningar för något finns. Det finns inte längre några undanflykter. Då måste man ju nästan handla för att inte på något sätt svika sig själv. Vi ville inte svika oss själva. Inte då när alla förutsättningar för solceller till villan fanns. Nej, vi skulle behöva göra slag i saken och det var precis vad vi gjorde.

 

Nästkommande dag ringde vi till firman där vår expert arbetade. Vi bokade in ett möte där vi gick igenom proceduren i närmare detalj. Det hela gick otroligt smidigt. Förvånansvärt smidigt, faktiskt. ”Det ordnar vi” upprepades som ett mantra.

 

Så, nu har vi solceller i villan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.