darinkarlsson

Vad man får som konsultmäklare

Så, nu är jag tillslut tillbaka med inlägget som jag, för tre veckor sedan, lovade skulle komma för 2,5 vecka sedan. Det är en väldig massa saker som har kommit i vägen. Jag är övertygad om att ni alla förstås och respekterar detta. Ni är vettiga människor, det vet jag om någon!

 

Hur som helst så börjar vi med en snabbgenomgång om vad som sagts. För några veckor sedan skrev jag ett inlägg om ett av de beslut som format mitt liv mest. Det var beslutet om att jag skulle flytta till Stockholm och börja arbeta som konsultmäklare. Det handlar inte nödvändigtvis om att det faktiskt var konsultmäklare jag började jobba som. Det handlar snarare om att jag äntligen fick tummen ur att flytta från min hemstad. Äntligen fick tummen ur att bryta lite med mitt förflutna och den utstakade väg som redan fanns för mig. Bryta med mina föräldrar och, i synnerhet, deras bild av hur ett liv ska levas. Det var viktiga saker som följde i kölvattnet av att jag började arbeta som konsultmäklare. Sedan dess har jag ständigt haft blicken framåt och aldrig ens sneglat i backspegeln. Det känns bra även om jag anar att det kommer att bita mig i arslet en inte alltför vacker dag.

 

Nåväl, konsultmäklare alltså. Många har hört av sig med frågor. Många verkar gå i tankar om att testa på yrket. Det är faktiskt fler som säger att de aldrig har tänkt på det förrän jag skrev om saken. Det känns förstås smickrande, och det är till er som jag riktar dagens inlägg. Nu ska jag berätta om de saker jag uppskattar mest med att arbeta som konsultmäklare.

 

Nummer 1

Jag älskar att få ge människor en chans. Många arbetssökande som söker sig till mig som konsultmäklare för att de inte löser jobb själva. De kanske är för oerfarna eller upplever att de blir för nervösa eller inte vågar eller något annat. Som konsultmäklare får jag chansen att hjälpa både självsäkra och inte så självsäkra personer. Det känns väldigt fint!

 

Nummer 2

Jag älskar kontakterna man knyter som konsultmäklare. Jag är, som de flesta vet, en väldigt social person som uppskattar att vara runt människor. I min roll som konsultmäklare får (och måste) jag knyta kontakter ständigt. Många järn i elden och många ansikten, namn och arbetsroller att hålla koll på passar mig utmärkt!

 

Nummer 3

Jag älskar variationen i arbetet. Ingen dag är den andra lik. Ibland sitter jag på kontoret och ibland får jag vara runt och träffa klienter eller ta arbetsintervjuer på något fik eller över en lunch. Det känns fint att ha ett omväxlande arbete. Det är faktiskt ett viktigt kriterium för mig över lag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.