darinkarlsson

Rekond i Haninge på 70-årsdagen

Ibland är den bästa födelsedagspresenten den man minst anar ska vara mest uppskattad. Ni vet säkert hur det är med små barn. Man köper 14 olika presenter eller julklappar till dem. Man blir helt exalterad över att få se dem ta plocka upp sina saker, leka med dem, bli ett med dem. Sedan tycker de ändå att en knippe med bilnycklar är det roligaste som finns i hela världen. 

 

Ni känner igen detta? Bra! Då kan jag komma till sak. Nyligen upplevde jag detta, fast med min pappa som fyllde 70. 

 

Jag hade gett honom rekond i Haninge. Det var från en biltvätt som ligger bara några kvarter från mammas och pappas hus i Haninge. Jag har aldrig ägt en bil och har inte ens körkort. När jag gick in på biltvätten i Haninge så insåg jag att det nog var första gången sedan jag var liten som jag var på en sådan. Jag blev nästan nostalgisk. Jag minns också när jag och pappa stannade till vid macken utanför stan med jämna mellanrum. Det tankades, det tvättades bil, det köptes tidning – Ja, det kändes som att man kunde göra allt där. Rekond i Haninge, fanns det också? Fråga inte mig, jag vet ju fortfarande knappt vad det är.

 

Tillbaka till saken. Jag gick in på biltvätten i Haninge. Jag ringde på en klocka och det kom ut en tjej som log åt mig och hälsade. Hon såg förmodligen att jag var osäker trots att jag slet hårt för att dölja det. Eller kanske på grund av just detta. Nåväl, jag sa att jag skulle vilja köpa en rekond till min pappa som bor här borta i Haninge, och pekade. Hon sa ”självklart” och frågade om det var tänkt som en present. Jag sa att han fyllde 70 och hon reagerade med att påpeka vilken bra present det var.

 

Jag betalade och fick ett presentkort, ett väldigt fint sådant, tillbaka från biltvätten i Haninge. 2 dagar senare var det dags för pappas kalas, vilket i år hölls på avstånd och med relativt få människor. Den rekond i Haninge jag köpt var bara en av flera presenter. Dessutom var det förstås bara en i mängden av presenter från andra människor som kommit. Jag kommer däremot aldrig någonsin glömma minen han fick när jag såg presentkortet från biltvätten i Haninge.

 

Vill ni veta hur nyheten om rekond i Haninge mottogs? Då får ni lov att ratta in imorgon igen, för jag måste verkligen kila nu!

 

Ciao!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.