darinkarlsson

Bäst i Huddinge på markarbeten

Ingen är bättre på markarbeten i hela Huddinge än min pappa. Detta är sant. Det är i alla fall sant om man frågar personen det gäller. Påståendet har hävdats sedan jag var liten. Faktum är att jag inte kan komma ihåg när jag hörde det först. Min pappa hävdar alltså att han är bäst i Huddinge på markarbeten. Kanske att detta är ett av mina första minnen. Är det tragiskt eller gulligt eller mittemellan? Jag frågar er för jag saknar svar.

 

Nåväl, pappa kom med påståendet om Huddinges bästa på markarbeten för några dagar sedan igen. Nu är han lite till åren så det känns som att folk börjar förlåta honom. Inte för att han nödvändigtvis behöver förlåtelse på allvar. Det är bara lite frustrerande att höra upprepningar, kan jag känna. Jag menar, det är inte direkt så att jag hävdar att jag är den bästa revisorn i Södertälje. Det är inte så att mina bröder påstår sig vara de hetaste snickarna i Handen trots att det nog är så. Det är däremot självklart för min pappa att hävda sin rätt. Hävda sin rätt som den bäste i Huddinge på markarbeten. Är det inte märkligt?

 

Jo, det är märkligt. Särskilt underligt blir det förstås eftersom det nu är över 25 år sedan min pappa slutade inom markarbeten i Huddinge. Varför envisas han att tala om det så mycket? Har han mindervärdeskomplex? Finns det andra inom markarbete i Huddinge som hävdar att de övertagit tronen? När vi diskuterade möjliga anledningar var det sistnämnda det som min brors fru fastnade för. ”Ja men det är väl klart att det är så? Han har hört att någon, kanske på hans gamla företag inom markarbeten i Huddinge, hävdar något han inte gillar”. För er som tycker att detta är en smula märkligt att diskutera i familjen kan jag säga detta: Ni vet inte hälften av det.

 

Nåväl, varför detta ämne – min pappas f.d. jobb och påståenden om markarbeten i Huddinge – kom upp just idag var för att han för några dagar sedan fick ett samtal. Samtalet kom från personen som numera är chef för företaget i Huddinge på vilket han arbetade med markarbeten. Den här killen var lärling när pappa styrde skutan för alla dessa år sedan. Killen hade blivit en vuxen man och tagit över. Han ringde nu för att be pappa komma och prata inför den nya gruppen anställda. Han ville att han skulle tala om hur man blev bäst på markarbeten i hela Huddinge.

 

Uttrycket vatten på sin kvarn har aldrig någonsin, i mänsklighetens historia, varit mer passande. Men kul för farsan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.