darinkarlsson

Gällande byggbodar

Det är lustigt hur en familj kan vara så sammansvetsad och delad på samma gång. Ni undrar förstås vad jag menar med detta och jag är inte sämre än att jag kommer förklara. Såhär är det:

 

Jag och mina syskon äger ett lantställe ihop. Det ligger ett par timmar från Stockholm, där vi alla bor, och det är ett himla härligt ställe. Tyvärr är det lite litet, särskilt med tanke på hur mycket ”byggsaker” (som jag kallar det) som ska få plats där. Så är det nämligen. Jag är det enda av fyra syskon som inte är så intresserad av byggande. Det gör mig till det svarta fåret. Mina tre bröder är det annorlunda med. Den som bygger mest och äger mest saker är bäst – svårare än så är det inte. Det mynnade ut i att vi blev tvungna att uppföra byggbodar i anknytning till lantstället. Detta gjordes förra sommaren. Folk som kom på besök trodde att byggbodarna var något annat.

 

”Åh vad mysiga små stugor. Som i en saga. Sover man där inne?” frågade dem. Jag satt som vanligt i min baden-baden med en kall drink och nickade mot byggbodarna. ”Ja men gå dit och kika så ska du få se”. Jag håller med samtliga som uttalat sig om saken. Bodarna såg himla förbannat trevliga ut på utsidan. Inuti var det värre, och detta tack vare mina bröder. Det var verkligen byggbodar. Där inne fanns sågar, slipmaskiner, högtryckstvättar, ännu fler sågar och en jävla massa annat. ”Oj då” var nästan alltid reaktionen från de som kom tillbaka från byggbodarna. Jag nickade till svar.

 

Hade jag någon byggbod? Nej, jag hade ju inte det. Eller ja, jag hade en bod men ingen av de andra byggbodarna liknade min. Jag hade, med flit, placerat min betydligt längre ner mot vattnet. Det var ett företag som hjälpte oss att uppföra våra byggbodar och då bad jag att få ha det så. Lantstället skulle för mig vara en plats för vila och avkoppling. Ursäkta språket men då kan jag väl för fan inte sitta hela somrarna och lyssna på brödernas härjande. Det gick ju bara inte.

 

Är det någon av er, kära läsare, som har någon erfarenhet av byggbodar eller bodar överlag? Jag har börjat tänka på att detta är en ganska smart idé för att få mer plats, snabbt och enkelt. Kanske är jag bara sen på bollen gällande byggbodar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.