darinkarlsson

Mobilskal eller inte

Mobilskal är en bra uppfinning, tycker säkert du och de flesta. Många har själv mobilskal på sina telefoner, men även om de inte har det kan de förmodligen se hur mobilskal kan vara användbara för andra. Det är ett ganska enkelt koncept trots allt, du har en dyr ägodel och du vill skydda den lite eller mycket. Det är väl snarare konstigt att vi inte har motsvarande produkter för fler av våra prylar. 

 

Oavsett det så finns det ju några situationer där mobilskalet kanske snarare är aningen i vägen än det gör nytta. Det beror eventuellt till viss del på vilket mobilskal vi pratar om. Men gemensamt för de jag provat är att de gör mobilen större, vilket är hyfsat självklart. Ett mobilskal som gör telefonen mindre vore sannerligen revolutionerande och säkerligen vore det en teknologi som kan appliceras på allt möjligt. Hur som helst, en mobil med skal är större, så har man små händer och små fickor är det med all sannolikhet en nackdel. Brukar man klubba ner folk med mobilskalet är det väl en fördel, så det är klart man som vanligt kan se saken på olika sätt.

 

Ett mobilskal ändrar ofta formen på mobilen, oftast väldigt omärkbart, men du får kanske något rundare eller kantigare hörn, proportionerna blir annorlunda. Det är sällan ett problem men när det väl är det så blir det förstås jobbigt. Du kanske har en plats du brukar lägga mobilen som plötsligt inte alls funkar för att mobilskalet är fel. Eller så kanske du har en bokstavskombination som gör att du är väldigt specifik med hur din mobil får vara. 

 

Sist men inte minst så har du skräpet. Vilket skräp undrar du kanske då. Jo skräpet som samlas i kanten på ditt mobilskal om det inte är absolut heltäckande, och du har kanske andra anledningar till att inte ha ett heltäckande mobilskal. Så då har du skräp istället. Det är damm och partiklar av olika slag eller större saker som hundhår och höstrån. I bästa fall tycker du det är meditativt att sitta och pilla bort detta, annars kan det vara ett riktigt irritationsmoment. 

 

Om man bortser från allt detta så är mobilskalet fortfarande ett fantastiskt påfund. Vissa av oss har ju inte nerverna för att veta att telefonen vilken sekund som helst kan få för sig att kasta sig i golv och gå sönder, som den har en tendens att göra utan mobilskalet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.