darinkarlsson

Jobba med arbetsrätt

Jag nämnde för ett tag sedan att jag arbetade som jurist. Tro det eller ej, men detta är något jag hållit utanför bloggen. Inte nog med det: Jag har också lyckats undvika att ens avslöja att detta är mitt vardagliga yrke. Tydligen kom det som en chock för många. Detta grundar jag i alla de frågor som jag fått in under tiden. Det är ganska makalöst, när jag tänker efter. Så makalöst att jag nu tänker berätta lite mer om mitt jobb. Hoppas det är till belåtenhet!

 

Först och främst ska sägas att jag arbetar mest med arbetsrätt. Vad innebär det att jobba med sådana frågor, undrar säkert några av er. Arbetsrätten handlar om de villkor som alla anställda i Sverige har enligt lag. En tillämpning av lagarna, helt enkelt. Som jurist som arbetar med frågor om arbetsrätt ser man till att dessa lagar följs.

 

Jag arbetar med arbetsrätt för både arbetsgivare och arbetstagare. Detta är något jag särskilt gillar i mitt jobb. Jag gillar att jag finns med på båda håll, så att säga. Jag är expert på frågor om arbetsrätt och därför bör alla kunna ta del av min kunskap. Detta känns som en självklarhet, åtminstone för mig.

 

Jag fick någon fråga om vad den största skillnaden är att arbeta med privatpersoner respektive företag. Min plan var därför att ge ett så utförligt svar jag kan om saken.

 

Privatperson

 

Det råder inga tvivel om att arbetstagare i landet stundtals far illa. Ofta beror det på missförstånd om arbetsrätten. Ibland handlar det om arbetsgivare som medvetet försöker kringgå lagarna och reglerna. I detta fall är det oerhört tillfredsställande att rycka in som jurist. Att se till att hjälpa personer som hamnat i trångmål med de ärenden de behöver assistans i. Det är en mycket fin sida med att arbeta med arbetsrätt.

 

Företag

 

Många företag, och företagsledare, har svårt att veta vad som gäller kring arbetsrätt. Jag anlitas därför ofta för att räta ut frågetecken gällande saken. Det har uppstått någon form av kommunikationsmiss och/eller kontrovers mellan företaget och en anställd (eller tidigare anställd). Vad som gäller enligt arbetsrätten är oklart för båda parter och därför kommer jag och min firma in.

 

När jag tänker efter så är det inte jättestor skillnad mellan de olika scenarierna inom arbetsrätt. Rätt ska vara rätt, det är min inställning. Om jag kan bidra till att det blir så, ja då är jag nöjd oavsett vem som beställer uppdraget.

 

Låter det rimligt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.