darinkarlsson

Fasadrenovering Stockholm, del 1

Till Stockholm flyttade jag och med fasadrenovering skulle jag arbeta. Kanske skulle man göra så någon gång? Bara skriva ett helt inlägg med helt skruvade syntaxer. Det vore något, va! Hur som helst. Här är jag nu för att åter göra återblick i mitt liv. Jag har, som ni kan förstå, landat i perioden då jag arbetade med fasadrenovering i Stockholm. Det var en fin period och därför en jag gärna ser tillbaka på. Jag börjar med att berätta hur det gick till när jag fick jobbet.

 

Jag hade åkt till Australien direkt efter gymnasiet. Eller jag hade nog snarare flytt dit. Jag var sanslöst trött på min gamla hemstad. Trött på människorna där och på att bo hos föräldrarna och att aldrig någonsin känna mig till freds med vad jag gjorde. Det skulle bli annorlunda nu, och förbli annorlunda, till efter ett år då jag åter stod vid stationen i Flen. Det var ju själva fan. 

 

Nej, något var tvunget att hända. Då visste jag inte att det som skulle hända var fasadrenovering i Stockholm. Vid den här tiden hade jag ingen som helst erfarenhet, förutom vid päronplockning i Australien då. Det kom man inte långt på. Jag visste inte vad fasadrenovering var och jag kunde räkna gångerna jag varit i Stockholm på en hand. Ändå skulle jag envisas med att åka till Stockholm och arbetad med fasadrenovering. Typiskt mig. Typiskt, typiskt mig – tänkte jag.

 

Så, jag skulle berätta om hur jag fick jobbet i Stockholm med just fasadrenovering. Det var en himla slump. Kanske den värsta slump jag någonsin varit med om. Jag sprang nämligen på en gammal kompis på ett studentfirande i staden. Det var mina föräldrar som skulle dit och jag hängde på. Kompisen hade flyttat till Stockholm och börjat arbeta med fasadrenovering. Det var nämligen hans svärfar som drev ett företag där. Som tur var för mig så sökte företaget ny personal över sommaren. Man skulle genomgå 2 veckors utbildning inom fasadrenovering i Stockholm för att vara kvalificerad nog att vara medhjälpare. ”Sign me up” sa jag. Vid det laget gjorde jag vad fan som helst bara jag kom ifrån Flen. Fasadrenovering i Stockholm nästa.

 

Jag trodde att det skulle bli tre månader men det blev tre år. Om detta ska jag berätta nästa gång vi hörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.