darinkarlsson

Caviar forever

Först gillade jag inte caviar överhuvudtaget. Sedan ändrades något. Det var för ett par år sedan när vi skulle fira nyår som allt vände. Det var då jag vågade testa igen. För första gången på 20 års tid var det dags för mig att pröva igen. Min första upplevelse, som barn, hade tydligen varit en lögn. Den caviar jag hade smakat på, och som alltså var min första, var dålig. Detta hade ingen förtydligat för mig. Jag hade gått omkring ett helt liv och inbillat mig att all caviar smakade som den. Så var inte fallet och det skulle jag bli varse under nyårsfirandet. Herregud vad allt skulle ändras då.

 

Det var jag och mina vänner som hade planerat firande det året. Det skulle bli caviar till förrätt och så var det med den saken. Även om jag basade över den så bestämdes detta av mina vänner. Det fanns ingen kompromissyta. De var trötta på mitt klagande om caviar, och det med all rätt. ”Sluta nu. Caviar är skitgott” sa de övertygande och jag var köpt som en liten vindflöjel.

 

Jag testade och det ska erkännas att jag var en aning nervös. Känslan jag bar med mig från första gången var så stark. Den försvann då jag tog första tuggan. Herregud vad gott det var. Det var som något som stigit ner från himlen och landat i min gom. Vilken succé. Vilken oerhörd succé.

 

Ja, sedan dess – dagen då caviaren segrade – har inget varit sig likt. Det har varit fint att lära känna den och vår vänskap kommer närmare för varje dag som går. Det har nästan gått över styr. Eller ja, det tycker redan mina nära och kära att det har gjort. Till och med kompisarna som fick mig att börja äta caviar på nyåret för några år sedan.

 

”Varför måste du gå in för allting så satans 100-procentigt?” frågade de när de såg mig äta caviar till frukost en vanlig veckodag. Jag tuggade ur så mycket jag kunde av romen och sa sedan med caviar i halva munnen: ”Vad menar ni egentligen?”. Jag insåg ironin i hela scenen så jag började skratta och det hamnade mat över hela tallriken.

 

Var det något fel med att äta caviar till frukost eller? Om det är fel så vill jag verkligen inte ha rätt, det kan jag säga er. Är det någon annan som känner samma som jag över denna fantastiska råvara?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.