darinkarlsson

Vilka danskurser i Stockholm är bäst?

Denna fråga fick jag från min mamma för ett tag sedan. Oerhört märkligt. Eller märkligt är kanske inte rätt ord men eftersom jag inte får lov att sudda så får det stå kvar. Jag menar snarare att det var oväntat. Det är nog ett bättre ord. Varför ville min mamma veta vilka av Stockholms danskurser som var bäst? Och vad menar man med att en danskurs i Stockholm är bäst? Det är en fråga jag inte kommer djupdyka mer i under detta inlägg. Däremot kommer jag svara på vilken av alla danskurser i Stockholm som jag tycker är bäst.

 

Det var så jag mötte frågan. Eller ja, först ställde jag förstås motfrågor. ”Hur sjutton kommer det sig att du letar danskurser i Stockholm?” frågade jag och förvånades över det förvånade ansiktsuttrycket. Vad var det fråga om? Detta var exakt vad mamma sa till mig: ”Varför skulle inte jag kunna leta efter danskurser i Stockholm? Jag har väl dansat längre än vad du har gjort”. Där hade hon visserligen en poäng. Mamma var gammal dansare. Av de två orden tyckte jag dock att hon framförallt var gammal. Hon skulle ju kunna bryta alla ben i kroppen om hon gav sig ut på dansgolvet på samma sätt som på 90-talet. Letade hon kanske danskurser i Stockholm för att hon kommit in i en 50-årskris? Det vore inte alltför förvånande.

 

Efter att ha konfronterats av mammas konfrontation som svar på min konfrontation gav jag svar. ”Vilka danskurser i Stockholm är egentligen bäst?” tänkte jag och samlade mina tankar innan jag svarade. Jag lät berätta om de ställen där jag går och kör mina, ganska krångliga, danskurser i Stockholm. Hon frågade om jag kunde visa video och/eller spela musiken vi dansar till. Jag gjorde båda. Mamma ryggade tillbaka och tittade på mig. Jag förstod inte vad problemet var. Det klipp jag visade var från en av de absolut bästa danskurserna i Stockholm.

 

”Försöker du ta livet av mig, eller vad är det som händer? Skulle jag kunna gå på den där kursen. Dansa sådär? Det skulle ju ta kål på mig. Jag menar andra typer av danskurser i Stockholm för bövelen” sa hon lite argt.

 

När mamma spelar för bövelen-kortet vet man att det är allvar. Det var dags för mig att leta upp några kurser i line dance och lindy hop som hon kunde ta.

 

Lilla, lilla mamma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.