Flyg och Ferrari i Norrbotten!

Har nyligen gjort ett spännande besök i Norrbotten – fick bland annat provsitta en riktig sportbil och efter det kändes det inte spännande att återvända till min lilla Golf…

Men innan detta biläventyr begav jag mig först till Arvidsjaur och den internationella flygplatsen dit många av biltestare flyger. Arvidsjaurs kommun kämpar nu mot Västerås när det gäller etableringen av en ny yrkeshögskola med flyginriktning och som jag ser det har Arvidsjaur goda förutsättningar att kamma hem det hela (nu kanske ni tänker att åsikten delvis beror på att hon är norrlänning och jag svarar: tacka sjutton för det!).

Flygplatsen är fantastisk – stor, väldigt fräsch och har i anslutning till denna jättefina utbildningslokaler. Dessutom ligger flygplatsen ganska långt ifrån bebyggelse och gör att man har mycket fritt luftrum. Vidare måste jag säga att det finns gott om idéer hur man ska sätta Arvidsjaur på kartan när det gäller just flyg – härligt!

Fick även möjlighet att hälsa på i Arjeplog – ett av de vackraste samhällen jag besökt. Kan verkligen rekommenderas!

Här är det biltestverksamheten och även turismen som står högst på agendan. Kommunen har drygt 3000 invånare och antalet personer nästan fördubblas under vintersäsongen! Der känns roligt att sitta på hotell Silverhatten och höra människor prata tyska, italienska, engelska, norska och you name it. Härlig internationell atmosfär som bidrar till en stor del av ekonomin på orten.

Jag hade även förmånen att besöka Colmis biltestanläggning. Här fick jag först skriva under ett kontrakt där jag lovade att inte fota eller sprida kunskap om vad jag sett. Men lite kan jag berätta – provsatt t ex en Ferrari och en Maserati … "and the rest is silence" :o). 

*Några länkar:
Centerns riksdagsledamot Helena Lindahl besökte Arvidsjaurs flygplats

http://www.pitea-tidningen.se/arvidsjaur/artikel.aspx?ArticleId=6792178

Jag kikar in i flygskolans hangar, Arvidsjaurs flyglpats. Foto: Kent Norberg, Arvidsjaurs kommun

 

Utanför stämmolokalen i Arjeplog ler (och fryser :o)) Kristina Bäckström, ordf. för C i Norrbotten, jag och Pernilla Djärv, tjänsteman på C.s riksorganisation.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.