Sjöstedt och Holmlunds idétorka!

Jonas Sjöstedt och Lennart Holmlund kritiserar Centerpartiets förslag om att införa ekonomiska frizoner i exempelvis utvecklingsområden i norra Sverige. Detta är ett förslag som med framgång provats på flera andra ställen i världen. Varför skulle det inte kunna utredas för att se om det kan passa här? Om man sänker statlig inkomstskatt drabbar det inte kommunens ekonomi. Ju fler som flyttar till kommunen desto mer kommunalskatt blir det och desto mer konsumtion av varor, tjänster och service.

Norra Sverige har en stor potential att växa och att införa ekonomiska frizoner är ett sätt att locka familjer, mindre företag att flytta och etablera sig på orten. När vi gjorde presskonferensen i Storuman här om dagen fanns socialdemokratiska företagare närvarande som tyckte att vårt förslag var värt att utredas. Det intressanta i kråksången är att Sjöstedt och Holmlund rakt av dissar förslaget.

Var är era förslag för att få hela Sverige att växa? Det är väl knappast genom att införa landsbygdsskatt, dvs den så kallade km-skatten på lastbil som kostnadsmässigt kommer att drabba lastbilsföretagare, gruv- och skogsnäring? Det är väl knappast inte heller genom det utomordentligt dåliga förslaget att ta bort akutsjukvårdsplatser och inskränka öppettider på sjukstugor i inlandet? Detta gör inte att fler vill flytta hit och hur ska det gå med Borgafjälls turistsatsning om turisterna får veta att de måste åka 24 mil för att få vård?

Nej, Holmlund och Sjöstedt – ni ägnar alldeles för mycket tid till att slå ned på andras konstruktiva förslag istället för att komma med egna. Det gagnar definitivt inte Norrland!

4 kommentarer

 1. Emma1

  (s) och (v) har ju ett centralperspektiv i politiken, så det är klart att förslaget om frizoner inte stämmer överens med deras världsbild. Därför blir nej direkt till förslaget om frizoner.

 2. janne

  Jag förstår att politiker och folk s.k dissar era förslag,för oftast finns det jävulskap bakom.Titta på jobbskatteavdragen t.e.x .Det är väl bra att få mer pengar i fickan men när man så synar hela spektaklet så visar det sig att detta inte är pensionsgrundande d.v.s det hadde vart bättre med riktig löneökning istället för detta ja vad skall man kalla det.Pensionärerna blev då fan inte rik på denna lekstuga

 3. Jan-Erik Vahlström

  Idéer kan vara bra och föra saker och ting framåt. Idéer kan också vara mindre bra. Till exempel sänkningen av restaurangmomsen där centern stod i frontlinjen. Dom undersökningar som har gjorts visar på att det inte har gett några nya jobb, men kostat staten massor av pengar. Sänkta undomslöner, ja- till och med statsministern anser ju nu att det inte heller skulle ha nån effekt. Sänkt skatt för ungdommar som redan har jobb lär heller inte skapa nya jobb. Varför skall inte dom också betala skatt? Ni trixar ju bara med det som inte ger några nya jobb men kostar skattebetalarna en massa pengar. Nej, centern är inte längre trovärdig.

 4. Gunnar Andersson

  Slopad statlig inkomstskatt ! klockrent, du menar alltså ingen skatt på summorna över 400000/år ? .Känns väldigt solidariskt måste jag säga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.