Odemokratiskt och magstarkt

Jag blir både bedrövad och förskräckt när jag läser i tidningarna om vad Vänsterpartiet gjorde i Malmö under 1:a-maj-demonstrationen. De anordnade en aktivitet där barn, med hjälp av basebollträn, skulle slå sönder sk *piñatas föreställande Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och Annie Lööf. Efteråt fick barnen godis och Vänsterpartiets politiske sekreterare i Malmö kommenterar det hela med att ”det såg skoj ut” ( se artikel i SvD via länken nedan).

Tycker att det är lite väl magstarkt att försöka påverka barn på det här sättet. Det är en självklarhet om man vill ta med barnen till den traditionella högtiden, men det här är att gå över gränsen. Det här är inte en uppvisning i demokrati, utan något helt annat.
 
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/borgarpinatas-slogs-sonder-av-barn_7164883.svd
 
 
 
*Piñatas används ofta vid firande av bl a födelsedagar och andra högtider i spansktalande länder i Latinamerika. De innehåller ofta godis och barn försöker, iförda ögonbindlar, slå sönder dem med hjälp av pinnar för att ta del av innehållet.
 
I Mexico är piñatan ofta formad som en stjärna med sju spetsar. Detta representerar djävulen och de sju dödssynderna. Genom att slå sönder piñatan får man alltså djävulen att släppa ifrån sig de goda ting som denne tagit.

5 kommentarer

 1. Patrik

  Sluta bli så jävla kränkta hela tiden! Tröttsamt att lite humor får er att skrika som ett litet barn.

  Tror er politik angående vapenexport förstår mer barns liv än lite politisk satir. Sluta ta billiga poäng.

 2. Max

  Du förstår uppenbarligen inte ironin som uppstår kring det du klistrat in längst ner. Borgarna är djävulen, och genom att göra piñatas föreställande borgare försöker man slå sönder djävulen och ta tillbaka det som de stulit från oss. Precis som vi försöker slå sönder de riktiga borgarna (partierna) och ta tillbaka det ni stulit från oss.

 3. Simone

  Hej jag ha aldrig varit politisk engagerad och kommer nog inte att blir det.Blir verkligen mörkrädd när jag läser det. Förstår att alla politiska partier har olika sätt att tänka, men att uttrycka sig på ett sådant vis är varken klokt eller mänskligt! Då är det inte underligt att barnen blir hatiska och börja slåss mot varandra och andra folkslag. När vuxna människor som vill till makten , gör en sådan här manifestation som går i politikerhatets tecken dessutom med hjälp av barn är ruggigt skrämmande och tänder en STOR varningslampa i mina ögon ..

 4. Ronny

  Det skulle ha varit roligt att höra kommentarerna om det varit omvänt.Men moral och gott uppförande behöver nog bara gå en väg,verkar det som.

 5. RWR

  Att döma av en del kommentarer här så tar de socialistiska tämligen lätt på både våld och barnindoktrinering!

  Måhända har de insett vad Josef för länge sedan upptäckte att ska man bygga ett socialistiskt samhälle duger det inte med frihet och liberala värderingar …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.