Varför ska kvinnorna straffas Lennart?!

Socialnämnden i Umeå har, med S och V i spetsen, beslutat att privata hemtjänstföretag ska ange vad de ska göra med vinsten om de ska leverera hemtjänst åt Umeå kommun – annars riskerar de att bli av med sina uppdrag!

För mig är det barockt att dra en hel bransch över samma kam och det här på grund av debatten kring Carema och äldreomsorgen. Det är sorgligt att S- och V-politikerna är så hariga och populistiska. Politiker ska inte lägga sig i företagens vinster – det viktiga är väl kvaliteten på tjänsten som de förmedlar.
 
Jag kan inte låta bli att undra om Lennart Holmlund, Socialdemokraternas kommunalråd i Umeå, ens skulle komma på tanken att begära att t ex NCC eller andra byggföretag ska redovisa sina vinster när de gör jobb åt kommunen? Eller är det lättare att ge sig på en bransch som till stor del domineras av kvinnor? För mig är detta åter igen tydligt att jämställdheten har lång väg att vandra i Umeå. Varför straffar ni ut kvinnojobben Lennart?!

5 kommentarer

 1. Johannes

  Skillnaden mot NCC är att hemtjänst finns att levereras från kommuner också. På vilket sätt straffas kvinnorna av att man vill se till att vinstpengar inte går till VD:ns plånbok istället för till löner och utrymme för bättre arbetsvillkor?

  Vi har läst om vad som hänt i Vindeln när personliga assistansen las ut till ett privat bolag. Är väl bra att man kontrollerar så det bolagets direktörer inte tar ut alla vinstpengar utan istället satsar på att arbetarna ska ha det lika bra som de hade då kommunen skötte assistansen. Där var det nog snarare att straff mot kvinnorna att lägga ut det på entrepenad i första taget, med tanke på hur det slutade.

 2. N-O

  Ja har man inga riktiga argument så kan man alltid bli kränkt…..
  Vi som inte bor i storstad har hittills inte fått se några fördelar med privatiseringsivern , men det nya centerpartiet kanske har glömt att det finns en värld utanför stureplan ???

 3. margareta

  HELENA jag förstår inte, kan du förklara vad du menar med att denna fråga har med kön att göra?, Tänk jag har uppfattat det som om de handlat om nedanstående

  HAR VI RÅD MED EN GIGANTISK GESTAPOLIKNANDE SKATTEFINANSIERAD KONTROLLAPPARAT för att tygla riskkapitalsbolag utan moralisk kompass? Det vore naivt att tro att dessa bolag frivilligt tar ett samhällsansvar, det ingår inte i riskkapitalsbolagens filosofi, dom kommer ständigt söka nya kryphål och förändringar sker först under galgen. Nu är PR-jippot igång igen PR-konsulter (i journalitisk skepnad) som fokuserar på den oriktiga kritiken och kommer undan dom viktiga frågorna. Och vi låter oss lura

  ”DET FINNS DÅLIGT SKÖTTA KOMMUNALA ÄLDREBOENDEN OCKSÅ” argumenteras det med i debatten. Självklart, men vitsen med att genomföra privatiseringen var att dom privata vårdbolagen skulle agera hävstång för kommunala boenden skulle sporras att bli bättre. Därför ska skattefinansierade privata bolag vara bättre, inte sämre, inte ens bara lika bra, då går vitsen frlorad

  ”DET ÄR VIKTIGT MED VALFRIHET” säger Caremakramare, det tycker jag också men anser inte att skattefinansierad privat oligopol inom vård/skola gynnar valfrihet då små lokalt förankrade bolag med rimliga vinstintressen konkureras ut av de stora vårdkoncernerna

  ”ÄVEN KOMMUNER ÄGNAR SIG ÅT SKATTEPLANERING” invänder många, Den viktiga skillnaden är att vi har rätt till insyn och vi kan rösta bort olämpliga folkvalda politiker vilket inte låter sig göras inom skattefinansierade bolag då företagshemligheter råder

  REDAN AUGUST STRINDBERG RALJERADE ÖVER AMBEAS OMORALISKA GIRIGHET I ROMANEN ”RÖDA RUMMET. Inget nytt under solen, tror knappast Ambea är mindre skrupelfria idag än ett sekel tillbaka

  INTERNLÅN, OCKERRÄNTOR & BONUSAR Miljoner som placerats i Jersey, dessa omoraliska skatteplaneringar är förvisso borttagna men det har sket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.