Framtidsbygge i Norrlands Inland!

Världen efterfrågar idag de resurser som finns naturbundet i Norrlands inland. Ett exempel är Kinas efterfrågan av mineral som har gjort Norrlands inland till en av de starkaste tillväxt- och exploateringsområdena i världen. Men inte bara mineral –  även efterfrågan av energi ger investeringar som vi inte sett sen vattenkraftsepoken.

Skogsnäringen är ett tredje område där resurserna finns i inlandet. Det är utifrån dessa faktorer som Storumans kommun bygger för framtiden, ett framtidsbygge som betyder mycket för hela länet. Den infrastruktur för timmer som en gång i tiden gick till kusten via flottning och i nutid på lastbil, går i allt högre grad över till spårbundna transporter, hållbara och effektiva. Terminalen i Storuman som invigs idag i korsningen mellan E 45 och E 12, mellan tvärbanan och inlandsbanan och mitt emellan två kuster, ger stora förutsättningar för hela regionen. 

Invigningen idag är en vändpunkt för de kommuner som fram till idag fått se utflyttning, nedskärningar och avveckling. Nu gäller det att ta vara på möjligheterna konstruktivt och tillsammans, mellan det offentliga och det privata.
 
Det som vi förhoppningsvis kommer att få se är fler effekter av de investeringar som sker ni i kommunen. Långsiktighet, samverkan och tydlighet i vilka roller olika aktörer har är viktiga för att nå den utveckling som resurser och strategier utger och ser. De vi ser i terminalen är ett verktyg som företag, näringar och branscher ska kunna nyttja för att skapa tillväxt, en stark möjlighet och en klok investering av infrastruktur för tillväxt.
 
Storumans kommun har startat ett Framtidsbygge i sann Centerpartistisk anda. Jag vill av hela mitt hjärta önska lycka till!

3 kommentarer

 1. Pensionären

  ”Storumans kommun har startat ett framtidsbygge i sann Centerpartistisk anda”.
  ?
  Men vi här uppe kan ju inte ens kommunicera med varandra via mobila nät nu då fasta nätet läggs ner. Måste vi som indianerna språkas vid via röksignaler, eller hur har Centerpartiet tänkt?

  Centerpartistisk anda. Jo jo.

 2. Sven.

  Är framtidsbygget att kalhugga, och en massa slagghögar som läcker farliga kemiska ämnen? Det kommer att en ände med förskräckelse, det resulterar i att kråkbären breder ut sig och fögiftar både land och vatten, öringen och troligen andra fiskar slås ut! Sök på ”kråkbär” får själv läsa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.