Vi kräver en offentlig ursäkt från Lennart Holmlund!

Det är ofta tuffa tag inom politiken och argumenten kan ibland vara vassa, men de flesta rediga politiker följer ändå en slags hederskod i det man säger och skriver.

Lennart Holmlund (S) har vid ett flertal tillfällen gjort plumpa och rent ofina uttalanden och tyvärr ofta kommit undan med det – ”det är ju bara Lennart” sägs det ofta som ursäkt. Men hans inlägg på gårdagens blogg tar ändå priset. Att jämföra Centerpartiets politik med det fruktansvärda som händer i Sydafrika nu är fullständigt oanständigt! Det är inte bara en skymf mot Centerpartiet utan även en skymf mot de sydafrikanska arbetare som brutalt har dödats och skadats i något som är långt mycket värre än Holmlunds taffliga sätt att försöka vinna politiska poäng.
 
Jag har i min egenskap som distriktsordförande för Centerpartiet i länet blivit nedringd av upprörda och ledsna centerpartister, varav flera också har ett fackligt engagemang. Lennart Holmlund är inte bara odemokratisk i sitt sätt att uttrycka sig utan drar sig inte heller för att komma med lögner om Centerpartiet.
 
Lennart Holmlund har varit med så pass länge i politiken att han vet skillnaden på ett ”syftningsfel” (som han själv ursäktar sig med) och plumpa, grova, osanna uttalanden. Holmlund är ansiktet utåt i Umeå och att uttrycka sig på det vis han gjort är inte anständigt för någon – allra helst för en politiker i hans ställning.
 
Det är bra att Christer Lindvall, Arbetarkommunens ordförande, går ut med en ursäkt, men det räcker inte! Centerpartiet i Umeå och länet kräver att Lennart Holmlund är så pass rakryggad att han ber oss om ursäkt offentligt!

6 kommentarer

 1. Bergis

  Jag tycker det är tragiskt att centern valde att introducera Stureplanscentern i ett försök att vinna storstadsröster. Det gamla bondeförbundet är blott bara en fossil numera. Kvar i partiet har vi Stureplanshögern utan förankring i vanliga människors livsvillkor. Som verkar tro att folks föds med en F-skattsedel och som tror att sänkt lön för unga och en urholkad LAS skapar flera jobb. I Sydafrika praktiserar man redan centerns politik. Lantarbetare som exempelvis producerar vin har dåliga löner och dålig arbetsrätt. Lennart Holmlunds liknelse om centerpolitik och apartheidpolitik är ändå ganska bra för det handlar ju om diskriminering på arbetsmarknaden. Gäller inte bara arbetsmarknaden, gäller också hur regeringen behandlar våra pensionärer, sjuka och arbetslösa.

 2. Jan-Erik Vahlström

  Offentlig ursäkt kräver du. Varförskulle han be om ursäkt? Vad jag förstår så har han inte förolämpat någon utan endast beskrivit hur han ser på centerns politik. Skulle han be om ursäkt för detta? Centerns politik skulle än mer förändra dagen villkor och då naturligtvis till det sämre. Som jag ser det så, på en vänster/höger skala, ligger centern många gånger till höger om moderaterna. Arbetsrätten är bara ett exempel.

 3. Staffan Nyblom

  Som du säger, det är inte första gången som Lennart kommer med fullständigt ogenomtänkta påståenden. Han verkar vara en person som har många åsikter… men inte alltid all fakta som behövs, för att trovärdigt kunna gå offentligt med sin åsikt.

 4. Lars Gidlöf

  Ja,klumpigt uttryck av Holmlund men man måste ju undra en sak i ditt inlägg. Du skriver ledsna Centerpartister,därav flera med fackliga uppdrag..

  Är de lämpliga för att ha fackliga uppdrag? Menar är det i medlemmars intresse att C är emot kollektivavtal, att de vill försämra LAS.

  Är det i arbetarens bästa de somfackliga företrädare jobbar för detta??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.