Hårt arbete bakom pengar till satsning på kulturhuvudstadsåret!

Blev riktigt glad när jag såg att regeringen ger 75 miljoner till kulturhuvudstadssatsningen i Umeå. Det var på tiden att beskedet kom och vi är många som jobbat för detta. Orsaken att det tagit sådan tid är att majoritetsintresset i partiledarkretsar varit milt sagt ljumt. Alla som känner till snacket i korridorerna vet hur det ligger till. Annie Lööf har fått lägga ned mycket kraft och energi och här ska även Maud Olofsson ges en eloge för allt arbete hon bidragit med.

Men summa summarum är att det i alla fall är fantastiskt roligt att Umeå nu får pengar till kulturhuvudstadsåret och att slantarna ytterligare bidrar till fokus på kulturen!

Känner mig också glad över att Centerpartiet tidigare förhandlat fram digitalisering av t ex landsbygdsbiografer och mer kultur i skolan. Många landsbygdsbiografer har inte haft råd att investera i den nya digitala tekniken och nu finns det alltså stöd att söka.
 
Vi behöver en spridning av kulturen i så väl stad som land. Det är då som den kan berika och göra skillnad – och det för fler.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.