Livet – vackert, men skört

En nära vän till mig gick bort i helgen och det känns bara tomt och oförståeligt. Det mesta sätts på sin spets och det är lustigt att det är sådana hemska händelser som får en att stanna upp och tänka efter lite extra. Vad är det som är viktigt och vad är meningen med tillvaron?

Min vän hade alltid en busig blick och var alltid glad. Hon såg sällan problem utan tyckte att saker och ting gick att lösa. Många är de studer genom åren då hon fått mig att brista ut i skratt när jag suttit och ojat mig över något politiskt, parkeringsböter eller problem med bilen.

Min vän levde i nuet och uppskattade det lilla i tillvaron. Jag har lärt mig mycket av det och hur viktigt det är att prioritera sin tid. Hon var inte min vän, utan är min vän. Men vi kommer inte att träffas lika ofta bara- mest i tanken.

Livet är våra nära, kära och alla fantastiska människor som finns runt omkring. Livet är det vi väljer att göra här och nu.

 

 

4 kommentarer

 1. Birgitta

  Vad fint du skriver om dina tankar just nu. Visst är det bra med ljusa minne som man kan ta fram ibland, skönt att du skriver ”hon ÄR min vän”. Många varma tankar till dig och önskar dig en bra vecka. Kram

 2. Gun Rehnman

  Men det går fort!! Livet kan verkligen förändras snabbt! Hur ska man kunna ta tillvara det på bästa sätt! En sak är säker: vi har bara varann, hur länge? Tja, det är väl tur man inte vet!
  Minns allt det goda !

 3. Maria Skiddi

  Vackert skrivet av dig om livets värden, val och om din väns diton och era möten i tankar!

  Kul att stöta på dig Helena, du är lika vacker irl som på din bloggbild =)

  ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.