Nu hängs kvinnorna ut som bråkstakar igen!

Visst är det märkligt att de som hotar med stryk och att ta fram livremmen när en stark kvinna vågar att stå på sig, ska få komma undan? Det är helt uppåt väggarna! Den som utsattes för dessa hot är den som idag, i VK, framställs som om hon varit en bråkstake och orsaken till den politiska turbulens som ägt rum i Vilhelmina.

I dagens VK kan man läsa om det politiska bråket, men en del av framställningen anser jag vara under all kritik. Det jag reagerar på är påannonseringen för artikeln på tidningens framsida och kombinationen av rubriksättning, bild och ingress. Om man läser detta och inte går igenom resten av brödtexten så får man, i varje fall jag, uppfattningen att det är Maria Kristoffersson som varit orsaken till bråket. Så är inte fallet!

På VK:s framsida och i ingressen kan man läsa: "För ett år sedan var det fullt krig mellan de politiska blocken. Efter Maria Kristofferssons (C) avhopp i våras har det lugnat ned sig." Ja ha – vem tycker det då? Socialdemokraterna? Alliansen? Vem? Det framkommer inte.

Sedan – den som inte läser artikeln i sin helhet kan lätt dra slutsatserna att det är en person som är är orsaken till all turbulens som har varit och när hon hoppade av blev det lugnt. Sedan ledde vapenvilan till att kommunens anseende räddades?!

Jag är fullkomligt allergisk mot att starka kvinnor, som vågar gå mot traditionella maktstrukturer och "gubbighet", ska framställas som bråkstakar.

Alla som läser tidningen läser inte alla artiklar i sin helhet. Många gånger tittar man på bild, rubrik och ingress. Och det är i dessa delar som jag anser att Maria framställs i dålig dager.

Jag vet att hon är stark, duktig och kompetent och retade med sin tuffa och orädda framtoning gallfeber på en del herrar i S-toppen i Vilhelmina. Men för den sakens skull ska rätt vara rätt!

3 kommentarer

 1. Göran Jonzon

  Håller fullständigt med dig!
  Dessutom speglar svaret från hennes efterträdare en naiv aningslöshet inför lika aningslöst vinklande journalistik.

  Förstår man inte att ett svar av typen:
  -Sedan jag tillträdde har det inte varit några problem..
  per automatik skapar sin komplementära slutsats:
  (-Problemet försvann med min föregångare)
  är det anmärkningsvärt.

  Så många tar tillfället i akt att spela med i gubbmobbingen i förhoppning om att inte själv drabbas av det som drabbat Maria Kristoffersson.
  Vi behöver nya självständiga politiker som vågar föra sin åsikt utan att snegla på ifall det samtidigt faller majoritetens företrädare på läppen.
  Mobbarna blir bara så starka som vi andra tillåter dem att bli.

  Jag har förståelse för att några kan irritera sig på den narcissistiska attityd man av och till kan skönja i Marias framträdanden.
  Men hennes kompetens och duglighet skall inte förminskas för det.

  Jag tycker vi ska respektera varandra för de goda egenskaperna, och i övrigt vara raka och ärliga beträffande våra respektive brister och tillkortakommanden.
  För tillkortakommanden har vi alla.
  Även i (S)-ledningen vilket årets underskott om 21,6 millioner ger en tydlig vink om.
  Så ifall Karl Gustav Abramsson och Åke Nilsson tog sina uppgifter på större allvar, skulle det inte finnas tid över att förfölja och trakassera Maria Kristoffersson

  Att VK:s journalister nedlåter sig till att indirekt gå mobbarnas ärende genom aningslöst bristfälliga formuleringar, visar bara på hur lite de verkligen uppsnappat av det som händer i VIlhelmina.
  Om inte något betydligt värre ?

 2. Båm

  Jag är allergisk mot de politiska toppkvinnor som alltid ska gör sig och kvinnor till martyrer. Maud Olofsson körde helatiden med detta och gör det även nu. Detsamma har vi sett från Mona Sahlin och Margot Vallström. Sanningen är att inga män har blivit så favoriserade och upphausade av media som dessa. Ja Mona också till hon utsattes för det sorts dreb som många män i toppen utsatts för. Men skillnaden var att Mona fick en ny chans. Och ingen svensk politiker har nånsin fått så snäll behandling som Wallström ändå så är hon den stora martyren. Och när Maud Olofsson som ju bevisligen förde en politik som väljarna inte gillade. Maud hade bra siffror innan hennes politik var känd så det kan ju inte ha varit för att hon var kvinna som hon tappade väljare.
  Så snälla gå inte i samma tjatiga ”bara för att jag är kvinna” trams. När någon når topposition så prövas man. Oavsett kön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.