Sossepampfasoner!

Idag har det varit partiledardebatt i kammaren. Den var intensiv och intressant på många sätt, men det jag reagerade på var att socialdemokraternas företrädare Mikael Damberg inte begärde replik på Annie Lööf. Det känns för mig mycket märkligt att han valde att replikera på både Björklund och Reinfeldt, men ignorerade Lööf.

Precis samma sak gjorde Juholt och på samma sätt gör Stefan Löfven då han nu ett flertal gånger tackat nej till debatt med Sveriges näringsminister!

Detta är en härskarteknik som är under all kritik och som herrarna Damberg, Juholt och Löfven verkligen anammat i praktiken. Man kan verkligen undra om herrarna ifråga använder samma teknik mot kvinnorna i sitt eget parti?

Vad beror det här på då? Förmodligen kan man gissa sig till att det är någon uttänkt strategi som går ut på att de bara vill mäta stjärtfjädrarna med större partier och ignorera de mindre. Sedan är jag övertygad om att det även handlar om att Annie är en stark och ung kvinna. Jag vet att det är lätt att säga detta, men den här typen av fasoner återkommer ständigt och ofta mot kvinnor. Men hur det än ligger till så hör dessa härskartekniker inte hemma någon annanstans än i papperskorgen!

 

4 kommentarer

 1. Martin

  Fascinerande att det alltid blir feminism utav det hela så fort en man beter sig på ett sätt som en kvinna inte uppskattar.
  Damberg kanske inte tyckte att Annie Lööf hade särskilt mycket att komma med (det vill säga en åsikt som 96-97 procent av svenskarna delar, Centern är ju snart inte ett riksdagsparti längre).
  ”Vargen kommer!” är en tänkvärd historia om att inte hojta i onödan. Samma sak gäller feministvapnet: Använde det med måtta, annars blir det snabbt trubbigt.

 2. TV-tittare

  Bra påpekande !
  Jag såg partiledaredebatten och instämmer i Lindahls påpekande och reaktion. Det är bedrövligt !
  Pampfasonerna har funnits länge, flera S-ledare tillbaka.
  Herr Persson i Torp var inte dålig han heller när det gällde att förminska kvinnorna i politiken.
  Hoppas på respekt och bättring !
  Maski Hallonen

 3. Per

  Annie Lööf har ju bara en masa floskler så det finns ju inte mycket att debattera. Både C och KD känns överflödiga och totalt onödiga i dagens Politik och det lär ju visa sig på valdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.