Lastbilar får betala S järnvägssatsning!

Snart är socialdemokraternas skuggbudget för infrastruktur i antågande. Här om dagen släppte man några av de satsningar som "skuggan" innehåller och föga förvånande fanns kilometerskatt på lastbil med.

S vill göra ytterligare satsningar på järnväg i södra Sverige och för att beskosta dessa drygt åtta miljarder, som satsningarna i fråga kostar, vill man finansiera detta med höjda skatter för lastbilar. Det innebär en katastrof för norra Sverige med våra långa avstånd, vilket i sin tur innebär att arbetstillfällen riskeras att gå förlorade och att företag går i konkurs.

Som argumument säger man att det är nödvändigt att minska gods på järnväg och öka transporterna på järnväg.Jag har inget emot att det satsas mer på järnväg, men att låta lastbilsbranschen och Norrland betala priset är för mig otänkbart!

En kommentar

  1. Ronny Jonsson

    Ja,i slutänden är det ju en överlevnadsfråga för alla dom ställen där ingen järnväg finns.För alla kostnader som läggs på avstånd,ökar ju kostnaden för den som ska betala,konsumenten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.