Kalla köttbullar och spännande möten!

Igår startade vår inlandsresa med Centerpartiet. Vi vill samla in information och höra vad människor som bor och verkar i Norrlands inland tycker om förutsättningarna och vad som behövs för att det ska bli bättre. Första stoppet var i Östersund och idag har vi bland annat varit i Jämtland. Resan pågår till och med fredag och avslutas i Jokkmock. Och mina vänner – jag kan tala om att det är kallt…på riktigt :o).

Idag besökte vi bland annat hälsocentralen i jämtländska Hoting. När landstinget lade ner sjukstugan för ett par år sedan, tog läkaren Hans Moberg och hans kollega över och startade upp verksamheten i egen regi. Hälsocentralen i Hoting är verkligen ett härligt exempel på hur bra sjukvård även kan drivas på landsbygden. Det är viktigt med vård på lika villkor, oavsett var du bor!

Det har tyvärr inte majoriteten i landstinget i Västerbotten anammat. Ett exempel på detta är sjukstugan i Dorotea där de nu lagt ned akutplatserna. Doroteaborna har satt ned foten och visar, genom sin ockupation av sjukstugan och sitt arbete för en folkomröstning om likvärdig vård, på både kurage, mod och jädrar anamma!

Som ni säkert gissat var Doroteas vårdcentral ytterligare en anhalt på vår resa. Vi hade livliga diskussioner, drack mängder med kaffe och åkte därifrån med mer kunskap och mer inspiration! Doroteas sak är allas vår sak – dvs för alla som tycker att landsbygden är viktig.

Nu är det seminarium om integrationens möjligheter i Norrlans inland och det på Rossöbaren i Jämtland. Men först blir det middag – kalla köttbullar direkt ur förpackningen ;o).

För er som vill veta mer om vår resa – kika gärna in på vår videoblogg: www.norrland2020.se

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.