Bra att du säger ifrån Mona Sahlin!

Läste i Aftonbladet om Mona Sahlins kritik mot den socialdemokratiska partiledningen och valberedningen angående den debatt som nu pågår kring Omar Mustafa – nyinvald ledamot i S partistyrelse.

Han kritiseras för att han i sin roll som ordförande i Islamska förbundet bjudit in flera personer med tydliga antisemitiska åsikter till kongresser.

– Man måste ut och säga att man inte kan bete sig som han gjort, säger hon i Aftonbladets nya tv-satsning ”Partiprogrammet”. Mustafa Omar förklarar själv att han inte är antisemit och säger att han velat ha ett "brett debattforum". Men jag håller verkligen med Mona Sahlin när hon säger att hon vill se ett tydligare avståndstagande från Mustafas tidigare beslut – både från partiledningen och Omar Mustafa själv.

Jag har själv en nära anhörig som suttit i koncentrationsläger och jag blir förtvivlad över att en person som ska representera demokratiska värden och ett demokratiskt parti har gett dessa antisemiter ett utrymme. Att sedan bara säga att man inte håller med dem i deras åsikter, ursäktar inte att man ger människor med så tydligt antidemokratiska åsikter en plattform. Det är mer än beklagligt.

 

2 kommentarer

  1. Lars Olov Sjöström

    Politiker som Mustafa Omar gör det omöjligt att kritisera Israel.Så länge han finns i Socialdemokraternas partistyrelse kommer jag att rösta borgerligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.