Vill S försvåra för flygtrafiken i Västerbotten?

Mindre flygplatser är under hot av S, V, MP och SD. Det är ett hot som är värt att ta på högsta allvar – eftersom flygtrafiken har stor regional betydelse. I Västerbotten handlar det om flygplatserna i Vilhelmina, Hemavan, Skellefteå och Lycksele.

Om partierna följer linjen från trafikutskottet så kommer Luftfarsverket bli enda aktör inom flygtrafikledning och det trots att det i dag finns flera alternativ av samma kvalitet, fast till lägre pris. Med tanke på att flygtrafikledningen är en stor kostnadspost så innebär ytterligare prisökningar ett allvarligt hot mot mindre flygplatser.
 
S, V, MP och SD driver en linje som gör att kommuner eller landsting kan tvingas skjuta till pengar – som givetvis tas från annan verksamhet. Alternativet är prisökningar som kunden får betala eller i värsta fall avveckling av flygplatsen.
 
Om man värnar hela landet är flygtrafiken är en viktig del i en fungerande infrastruktur. Att höja priserna när kvaliteten redan är hög är ett svek mot Norrland. Det kommer att drabba det lokala näringslivet, turistnäringen, arbetspendlare och enskilda individers möjlighet att resa.
 
I eftermiddag kan förslaget komma att klubbas igenom i riksdagen.  Är det verkligen vad västerbottningarna vill? Kommer riksdagsledamöter som Helen Pettersson (S), Isak From(S), Katharina Köhler (S) och Jonas Sjöstedt (V) att rösta igenom en avsevärd försämring för Västerbotten när det gäller flyget?

En kommentar

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Undrar om du är ärlig eller bara försöker lura folk för jag undrar vart det står i detta förslag att Skellefteå Flygplats ska ha en trafikledning som är LFV?

    Vad jag vet skall inget ändras men var ärlig nu, vart står det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.