Ja till hela länet!

Igår hade Centerpartiet i Västerbotten presskonferens om hur vi vill att sjukvården ska förbättras i länet.

I det ingår självklart att akutplatser ska finnas i Dorotea och en ambulans i Åsele. Detta kommer även alla västerbottningar att få rösta om den 8 september. Det är ett historiskt val då det är först gången som det folkomröstas om en sjukvårdsfråga i Sverige.

Frågan handlar inte bara om det jag nämt ovan. Nästa gång är det kanske någon annan ort som drabbas och frågan är – hur vill du att sjukvården ska se ut i Västerbotten? Är det bara de som bor i och nära en större stad som ska ha tillgång till en trygg vård? Får man skylla sig själv om man bosätter sig på landsbygden eller i inlandet?

Jag är medveten om att vården kostar mycket pengar och att penningapåsen inte räcker till allt, men det ska väl i varje fall räcka till en likvärdig vård oavsett var i länet man bor?

När det gäller exempelvis ambulanser och akutbilar har jag från ambulanspersonal fått höra att akutbilar är något som passar bättre i städer, där det är nära till lasarettet. Däremot är det viktigt med ambulans i inlandet där avstånden är mycket längre.

Även om du själv inte bor i inlandet kanske du har föräldrar, syskon eller vänner som gör det. Kanske besöker du då och då olika skidanläggningar eller plockar svamp i området? Om du gör dig illa och behöver hjälp, vill du säkerligen att det ska finnas vård i närheten? Kanske har du inga band till inlandet, men hyser solidaritet med att andra medmänniskor i länet behöver en trygg vård? Oavsett vilken relation du har eller inte har med Västerbottens inland – hoppas jag ändå att du går och röstar Ja den 8: e septemper.

1004842_10151587133287749_1801192241_n

Bilden är från gårdagens pressträff och från vänster ser du: Anders W Jonsson (vice partiledare och ordförande i socialutskottet), Mattias Larsson (distriktsordförande och gruppledare för C i Umeå), Olle Edblom (gruppledare för C i landstinget), Jag (Heléna Lindahl, riksdagsledamot för C) samt Bengt Henriksson (ordförande för C i Dorotea).

 

Om du vill kika närmare på våra förslag för en bätte sjukvård i länet så klicka här:

http://www.centerpartiet.se/Lokal/Vasterbotten/Senaste-nytt/Dates/2013/8/Centerpartiets-10-punktsprogram-for–fungerande-halso—sjukvard-i-hela-Vasterbotten-/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.