Volvo Lastvagnar

Läser i flera tidningar att Volvo Lastvagnar i Umeå ska anställa ytterligare 250 personer på monteringen i höst. Detta beror på att försäljningen ökat och förhoppningsvis, om försäljningen håller i sig, kan det kanske bli mer fasta rekryteringar.

Men det finns fortfarande ett stort orosmoln för Volvo i Umeå och det är den pågående utredningen som koncernen gör och som i värsta fall kan resultera i att hyttmonteringen flyttas någon annanstans. Det skulle innebära att drygt 500 personer berörs. Jag har tillsammans med kollegor besökt både ledningen i Umeå och delar av koncernledningen i Göteborg, men koncernledningen är relativt förtegen tills utredningen släpps nu i höst. Det är väl i sig inget konstigt, men jag är glad över det positiva mottagandet och den intressanta diskussionen som vi hade.

Under den här månaden kommer även Näringsminister Annie Lööf till Umeå och ska besöka företaget och Metallklubben. Även om Volvo Lastvagnar är ett privatägt bolag och fattar sina egna beslut, så är det ändå viktigt att politiken gör vad den kan i sammanhanget.

 

1045103_10151509144747749_793824883_n

På bilden ser ni från höger: Erik A Eriksson (riksdagsledamot för C från Värmland), jag, Jörgen Gustafsson (Volvo Lastvagnar), Nicklas Gustafsson (Volvo Lastvagnar) och Ola Johansson (riksdagsledamot för C från Kungsbacka).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.