Socialdemokratisk taktik, Holmlund!

Idag lovar Socialdemokraterna att de ska skjuta till pengar till Landsbygdsprogrammet * och det berättar Lennart Holmlund stolt om på sin blogg. Jag vill egentligen inte raljera om goda intentioner för landsbygdens bästa, men när Socialdemokraterna på nationell nivå och Holmlund gör det, så tvivlar jag på uppsåtet.

S är inte intresserade av landsbygdspolitik – det visar man tydligt genom alla förslag som man lagt, förslag som definitivt missgynnar landsbygden.

Faktum är att dagens löfte från S egentligen betyder att Sveriges bönder ska betala hela höjningen ur egen plånbok – med ockerränta. Socialdemokraterna vill införa en handelsgödselskatt på 300 miljoner per år, en slakteriavgift på 90 miljoner per år och en lastbilsskatt på mjölkbilen. Kostnader som vida överstiger det höjda anslaget i landsbygdsprogrammet.

Till det ska läggas att man avser att driva in 30 miljarder extra i skatter från hela landet, landsbygden inkluderad.

Den som har bra minne vet också att Magdalena Andersson, förmodad finansministerkandidat från partiet, förespråkat att halvera jordbruksstödet.

Behöver jag påminna dig Lennart om hur du och dina partikamrater i landstingsledningen hanterat folkomröstningen för en mer likvärdig vård i länet? Din partikollega Peter Olofsson tycker inte att valresultatet är något att bry sig om och du Lennart uppmanade bloggäsarna att antingen rösta nej eller att stanna hemma. Med ett sådant agerande visar man att man inte respekterar demokratin eller rättvisa i hela länet.

Nej, S och Lennart Holmlunds nyvunna landsbygdsintresse beror bara på en sak – suget efter regeringsmakten. Strategin är att försöka sänka C och det beror inte på något plötsligt vurmande för landsbygden, utan är ren och skär taktik. Tragiskt. Men erat agerande kring sjukvården i Västerbotten är ett tydligt exempel på vad ni vill och här ingår inte landsbygden!

 

 

* Landsbygdsprogrammet innehåller satsningar i form av stöd och ersättningar för att utveckla landsbygden. Åtgärderna i programmet finansieras gemensamt av Sverige och EU.

En kommentar

  1. Rolf

    Men Helena. Inte behöver väl sossarna sänka Centern. Det tycker jag väl att Stureplansfalangen av Centern sköter nog så bra själva. I undersökning efter undersökning så ligger Centern under 4%spärren till riksdagen, nu senast i dagens undersökning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.