C säger ja till Norrbotniabanan!

Centerpartiet genomför just nu partistämma i Karlstad och mina partikollegor Håkan Andersson och Daniel Öhgren, båda från Skellefteå, har fått ett positivt svar på sin motion om Norrbotniabanan. Centerpartiets stämma beslutade att ta ställning för skrivningen att ”att Norrbotniabanan ska förverkligas i hela sin sträckning”.

Det känns så vansinnigt bra att hela partiet så tydligt står upp för banans förverkligande, men för att ord ska bli till handling behöver vi fler partiers stöd. Jag hoppas att Centerpartiets beslut sänder en signal till övriga partier att göra detsamma.

the-sunset-express-818709-m

 

4 kommentarer

 1. Per Edberg

  Bra! men hur ska ni få moderaterna att satsa på någonting norr om Dalälven? Glöm heller inte bort fritidshemmen och de problem som växer där (som vi pratade om på Nolia)

 2. lf

  Ja,men snälla Helena,du har ju inte era allianspartier med er inte ens västerbottens företrädare Edvard Riedel.
  Det blir svårt Helena!

  • Helena Lindahl (inläggsförfattare)

   Hej Leffe! Det är klart att det är tufft att jobba i motvind – men det innebär inte att man bara kan lägga sig ned och ge upp. Som det ser ut idag så är inte heller S med på banan på det nationella planet. Det kommer att ta tid, men även en droppe kan urholka en sten.

 3. Christer Schough

  Ett bra resultat av ditt arbete.
  Stegvis ändras historien. Se bara vad det kom att betyda att man 1863 anlade en mötesstation på södra stambanan i en skogsglänta några kilometer söder om Vislanda kyrkby.
  En ny järnväg bidrar till nya företag och ny bebyggelse. Ett modigt och viktigt beslut för norra kustlandet och för hela Barensregionen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.