Vidrigt och oetiskt!

996971_10152020770998675_674771378_n3086039_570_321

Bilderna är lånade från: IC Company och Sveriges Radio.se.

När jag tittade på nyheterna igår såg jag ett inslag som fick mig att både må dåligt och gråta. Inslaget, som filmats i Kina, visade en angorakanin som låg nedpressad på en bänk, fastbunden i både fram- och bakfötter, fick sin päls bortryckt medan djuret skrek och kved av smärta. När pälsen ryckts bort stoppas djuren in i små och trånga buar där de knappt har utrymme att röra sig. Efter tre månader, när pälsen växt ut igen, upprepas den plågsamma och vidriga proceduren. Och så där håller det på tills kaninerna inte orkar längre och får avsluta sina liv. Det är fördjävligt!

90 procent av all angora som används inom modeindustrin globalt kommer från Kina och jag tycker att den svenska modebranschen och alla konsumenter borde visa avståndstagande och bojkotta den här typen av oetisk industri. Såg även att flera större butikskedjor reagerat efter nyhetsinslagen och stoppat importen av material med angora från Kina: Det är bra men det krävs även att de som handlar i butikerna avstår från att köpa varor innehållande angora så länge det inte kan bevisas att djuren inte farit illa.

Det här är inget annat än grovt djurplågeri både fysiskt och psykiskt. Så nästa gång du ser t ex en angoratröja – begär att få veta var angoran kommer ifrån. Om butikspersonalen inte kan intyga att det skett på ett etiskt sätt – avstå från att köpa den och påpeka varför. Konsumenternas makt är stor – glöm inte det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.