Stödet ökar för C i Västerbotten!

Varje halvår gör Statistiska Centralbyrån (SCB) en partisympatiundersökning som räknas som en av de tyngsta undersökningarna. Idag kom den senaste mätningen och för Centerpartiet blev det en ökning både på det nationella planet och i Västerbotten. Nationellt ökar vi från 4,2 % till 4,7 % och i Västerbotten kan vi se en ökning från 5,8 % till 7,2 %.

För oss är det ett bra besked och ett kvitto på den positiva respons vi mött runt om i landet och i Västerbotten under hösten. Jag tror att det beror på att Centerpartiet under det gångna året blivit tydligare med att lyfta frågan om en utveckling av hela Sverige och att det också gett genomslag i opinionen.

Om jag ska vara krass kanske det är så att vi tidigare alltför mycket varit en försvarare av det positiva som genomförts av Centerpartiet i regeringen, istället för att ta oss an de utmaningar och möjligheter som finns för att hela Sverige ska leva och utvecklas. Centerstämman gav många tydliga besked som vi tog med oss hem – Inte minst ställningstagandet för en aktivare landsbygdspolitik, återföring av vinster från vattenkraften och att Norrbotniabanan ska byggas i sin helhet har uppmärksammats i Västerbotten.

Nu är det dags att vi ännu tydligare lyfter miljöfrågan och de gröna näringarnas betydelse i den västerbottniska debatten. Länets lantbruk är under stark press samtidigt som det finns en stor potential både inom livsmedelsproduktionen och bioenergin. Miljöfrågan ställs även på sin spets i vardagen som med självklarhet borde kunna vara giftfri, men långtifrån är det.

Jag är gläds verkligen åt att stödet ökat både nationellt och här i Västerbotten. Nu är vi näst största Alliansparti i länet och jag hoppas att vi på sikt blir större :). Men från att ha varit uträknande är vi nu med i matchen igen. Det är positiv trend uppåt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.